la contra

Tres per vint-i-cinc

El Club Esportiu Sant Esteve d'en Bas ha celebrat el seu setanta-cinquè aniversari

Segurament, els noms d'Emili Salavedra, Josep Puigvert i Josep Badosa no els diran res. Però aquests homes i els dos-cents socis que van aconseguir engrescar van ser fonamentals per a la refundació, el 1951, del Club Esportiu Sant Esteve d'en Bas, a la Vall d'en Bas, que havia nascut l'any 1934. D'això en fa setanta-cinc anys i, tal com pertoca en aquests casos, la gent del club actual ho ha recordat i ho ha celebrat.

Els camps de cal Ferrer de can Trona es van convertir, el 1934, en el primer terreny de joc de l'En Bas –nom amb què s'anomena popularment el club–. Aquest camp, però, només va durar una temporada perquè el club es va traslladar a un nou terreny del mas Brugada. El famós aiguat de l'any 1940 va arrasar el camp, i se'n va construir un altre al mas Torrons. La mala sort va voler que el dia de la inauguració, el 30 de setembre de l'any 1942, un altre aiguat malmetés aquell nou terreny de joc. El camp actual es va fer, el 1951, en uns terrenys propers a l'estació cedits per la casa Desprat. Tres anys més tard es feien els vestidors i, l'any 1960, es van construir les grades actuals, amb les instal·lacions del club a sota d'aquestes.

Setanta-cinc anys d'història donen per a molts fets. Un dels refundadors, Emili Salavedra, recorda especialment que ells van provocar que la Unió Esportiva Olot canviés el camp vell de l'estació per l'actual estadi. Segons ell, van anar-hi a guanyar per tres gols a quatre i allò va provocar un daltabaix a l'equip de la capital i una revolució que va culminar en el nou camp del Pla de Baix. Per l'En Bas hi han passat jugadors com Miquel Soler, a l'etapa infantil, i l'actual directiu del Barça Joan Boix.

La celebració, diumenge passat, va consistir en dos partits de futbol, una missa concelebrada per mossèn Riera, exjudador del club, un dinar amb més de 400 persones i, entre altres actes, la inauguració d'una exposició retrospectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA