Societat

societat

L'Ajuntament d'Arbúcies demana ajut per treure 40 gossos d'una finca

Una parella acumula a la urbanització La Joia del Montseny prop de mig centenar de gossos, cabres i gallines, i provoca les queixes dels veïns

L'Ajuntament d'Arbúcies ha demanat ajuda al Consell Comarcal de la Selva per traslladar a la gossera comarcal els més de quaranta gossos que es calcula que hi pot haver en una finca o per buscar una solució alternativa, ateses les molèsties que causen als veïns (picades de puça, lladrucs i pudor) i la insalubritat de la zona.

La finca que ha generat el problema és la urbanització La Joia del Montseny, on viu Jaume Sala, originari de Breda, des del 2004 i, segons va explicar l'home, esporàdicament també hi viu Carme Casals, veïna d'Arbúcies. L'habitatge que comparteixen és una caravana molt atrotinada, i a la finca –propietat d'una veïna de Barcelona, Josefa Cortes Llorens– hi ha gallines, coloms, vuit cabres, tortugues i almenys quaranta gossos. Part dels gossos estan en un tancat més o menys casolà, però els animals se'n surten amb moltíssima facilitat i poden passejar tranquil·lament per fora. Sala va dir que està jubilat i que no té cap intenció d'anar a viure enlloc més, tot i que una assistenta social li va oferir anar a un pis. L'Ajuntament vol posar fi al conflicte, que s'arrossega almenys des del 2004, amb intercanvis d'informes de Mossos, policia, Generalitat i Ajuntament.

L'alcalde, Pere Garriga, va dir ahir que l'Ajuntament no pot actuar en una finca que no és de la seva propietat, i que una solució seria que la propietària denunciés els ocupants de la finca. Les converses amb la dona que ocupa la finca fins ara no han donat cap resultat. La dona va proposar que la zona es legalitzés com a nucli zoològic. Sala va explicar ahir que no es pot desfer de cap animal perquè la dona no vol, tot i que entén que molesti els veïns, ja que hi ha cases a molt poca distància.

LA DATA

09.08.06
Josefa Cortes,
propietària de la finca, va demanar a l'Ajuntament que n'expulsés l'ocupant il·legal.

Una zona de passeig que ja no és atractiva

L'alcalde va explicar que la zona on hi ha la finca era fa temps una zona de passeig per a la gent d'Arbúcies, però que ara ja no hi va ningú perquè hi ha els gossos. “No ens consta que hi hagi hagut cap atac, però sí actituds intimidadores dels gossos”, explica. Garriga diu que “cal solucionar el problema pel bé de la comunitat, però també pel benestar dels animals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.