Societat

El Parlament aprova substituir els trens de la línia de la Pobla de Segur

Una moció impulsada pel PSC estableix que caldrà fer una nova proposta d'horaris i freqüències

FGC haurà d'assumir la gestió i la prestació del servei, ara en mans de Renfe

Poques setmanes després de la dràstica reducció de freqüències en la línia de tren de la Pobla de Segur, el Parlament ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel PSC que pretén garantir la continuïtat d'aquest servei ferroviari. L'acord estableix que s'haurà de fer una nova proposta de freqüències i horaris i que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) haurà d'assumir la gestió i la prestació del servei, actualment encarregat a Renfe, de manera directa o indirecta. El conseller de Territori, Lluís Recoder, ja va anunciar durant la interpel·lació prèvia la setmana passada que FGC comprarà dos trens per a aquesta línia, cosa que permetrà retirar-li la gestió a Renfe.

En aquest segon punt, en què es demana que sigui FGC qui assumeixi la gestió i la prestació del servei, s'ha trencat el consens inicial. El PP s'ha abstingut i C's hi ha votat en contra.

El PSC ha acceptat esmenes d'ERC, ICV-EUiA i CiU. El text parla de garantir la continuïtat d'aquest servei “amb unes freqüències de tren adaptades a les necessitats de mobilitat de la població”. A més, demana que es modernitzi el conjunt de la línia i s'adquireixin nous trens abans del 2013, i que es redacti un pla de viabilitat futura de a la línia.

El diputat defensor de la moció, l'exconseller socialista Joaquim Llena, ha agraït la bona predisposició del govern i de CiU per arribar a un acord. Llena ha subratllat que aquest tren hauria de ser patrimoni del conjunt dels catalans, per les seves característiques paisatgístiques, pels indrets per on passa i perquè “dóna vida” a una zona que sempre ha patit una “contradicció tremenda”, ja que “mira com els seus veïns de la plana poden tirar endavant amb els regadius i els seus veïns de l'alta muntanya tenen el turisme com a revulsiu per a la seva economia”. “Aquests territoris són terra de ningú”, ha constatat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei dijous

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes de qualitat

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE