Societat

ERC, a favor de la decisió de Rasquera d'aprovar una plantació de cànnabis

Junqueras entén que els alcaldes busquin alternatives per fer front a la crisi

Ortega reitera la postura del govern i rebutja que la plantació de marihuana sigui una “solució” a les dificultats econòmiques

La polèmica creada per Rasquera sobre la seva decisió d'aprovar una plantació de cànnabis a la localitat continua portant cua. Així, mentre ERC aplaudeix la decisió com una manera de buscar solucions a la crisi, el govern no ho considera una “solució”.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha mostrat el “respecte i suport” del partit a la “decisió democràtica” de l'Ajuntament de Rasquera d'impulsar una plantació de marihuana al municipi. Junqueras ha dit que entén que els alcaldes busquin solucions per fer front a les greus dificultats econòmiques que estan passant.

En canvi, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha assegurat que no veu la “solució” per a la reactivació econòmica i sortir de la crisi aprovar ubicar cultius de marihuana com ha fet l'Ajuntament de Rasquera a través de la firma d'un contracte per a la cessió d'uns terrenys amb l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA).

“Suposo que ho debatrem pròximament”, ha assegurat Ortega en declaracions als periodistes aquest diumenge, per a qui la prioritat del govern és reactivar econòmicament Catalunya.

L'Ajuntament de Rasquera ha demanat a la Generalitat que es pronunciï sobre “si reconeix o no la legitimitat” de la decisió aprovada en el ple municipal.

Junqueras ha fet aquestes declaracions en la bicicletada en defensa de l'Ebre que els republicans han celebrat aquest diumenge. Des d'ERC recorden a l'estat espanyol que cal aprovar el pla de conca del riu com mana la directiva marc de l'aigua del Parlament Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.