Societat

RIBERA D'EBRE

Homs dubta de la legalitat del pla de Rasquera

Oriol Junqueras dóna suport a “la decisió democràtica“ del municipi

El portaveu del govern, Francesc Homs, va assegurar ahir que la Generalitat no qüestiona la “legitimitat” de la decisió de l'Ajuntament de Rasquera (Ribera d'Ebre) de permetre la plantació de cànnabis en terrenys del municipi, encara que, va dir, sí que analitzarà i debatrà si vulnera la “legalitat”, un extrem que també va apuntar la consellera de Governació, Joana Ortega. Per altra banda, el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, es va mostrar sorprès per la celeritat amb què l'Ajuntament demana al govern que es posicioni sobre la legitimitat de la decisió. Pallarès creu que durant el procés de redacció del projecte, que ha durat mesos, l'Ajuntament podria haver fet una consulta prèvia a la Generalitat.

Per la seva part, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va mostrar el “respecte i suport” del partit a la “decisió democràtica” de l'Ajuntament de Rasquera i es va reunir amb l'alcalde, Bernat Pellisa, abans de participar en la bicicletada en defensa de l'Ebre. Junqueras va dir que entén que els alcaldes busquin solucions per fer front a les greus dificultats econòmiques.

ABCDA vol plantar abans de deu dies

agències

Malgrat les dures reaccions de la fiscalia de Tarragona, l'advocacia de l'Estat o la fiscalia antidroga, requerint els informes del projecte al consistori de Rasquera, des de l'Associació Cannàbica Barcelonesa d'Autoconsum (ABCDA) asseguren que estan molt tranquils i que la preparació de les plantacions podria començar en menys de deu dies. La portaveu d'ABCDA, Marta Suàrez, assegura que el rebombori mediàtic i social que ha generat el projecte amaga certa hipocresia. El conveni entre l'associació i l'Ajuntament es va signar dijous passat, pel que el consistori ha de rebre 36.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Barcelona vol prohibir la venda de records homòfobs o sexistes

Barcelona
Política

La plantilla del Consell Comarcal del Baix Penedès exigeix equipar sous

El Vendrell
educació

Clam perquè es posin zones d’ombres a sis escoles públiques de Mataró

mataró
societat

Entitats veïnals i socials tallen Aragó en protesta per la Fòrmula 1

Barcelona
Societat

Proposen reduir un 51% l’espai de premsa dels quioscos a Barcelona

Barcelona
Medi Ambient

L’oposició de Camarles demana blindar el terme a les plantes de biogàs

Camarles
Societat

L’Ajuntament de Badalona retalla l’horari de les terrasses del front marítim

Badalona

Milloraran passos de vianants de Lluís Pericot i Álvarez de Castro

GIRONA
URBANISME

Al Baix Llobregat s’han iniciat 497 habitatges aquest 2024

Viladecans