Societat

Tribunals

Treballar a qualsevol preu

Un home perd el braç dret en un accident laboral a Cornellà de Llobregat i descobreix que l'empresari no el tenia contractat i ara el pressiona

Denuncia l'empresa, d'Olesa, per un delicte contra els drets dels treballadors

La vida li ha fet un gir, però ell no es rendeix. Leonardo Agustín Ganchozo, de 37 anys i de l'Equador, ha perdut el braç dret en un accident laboral, i ara ha decidit denunciar l'empresari en descobrir que no l'havia contractat i que l'ha pressionat perquè signés uns documents o acceptés una indemnització i callés.

Leonardo va arribar a Catalunya l'any 2002; dos anys després va poder legalitzar la seva situació, i va formar una família, amb el seu fill Adrià, nascut a Barcelona, i també va poder portar-hi els altres dos fills del seu país. En aquest temps ha treballat de cambrer i en empreses de la construcció.

L'octubre passat va començar a treballar per a una empresa d'Olesa de Montserrat. Havia de conduir una furgoneta. Ell va acceptar la feina i cobrar 52 euros al dia. Al final també va haver de fer de peó i usar aparells especials, com ara una màquina d'ignifugació, “sense cap tipus de formació ni protecció”. El 12 de desembre eren en una nau de Cornellà de Llobregat i la màquina es va espatllar. Quan estava traient el material de l'interior, la màquina es va tornar a engegar i va enganxar-li la mà. “Vam estar mitja hora per treure-la i... la vaig veure malament”, recordava ahir Leonardo. L'informe mèdic li ho va confirmar: “ Mà dreta catastròfica.”

L'empresari el va anar a visitar a l'hospital. No pas per preocupar-se per ell sinó perquè signés el contracte laboral amb data del mateix dia de l'accident. “No pots exigir”, es lamentava Leonardo de l'actitud de l'empresari, al qual ha denunciat per un delicte contra els drets dels treballadors. Una jutgessa de Cornellà ho investiga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.