Societat

barcelonès

Mocions contra la privatització de l'ATLL

Aigua és Vida la fa arribar a més de 120 ajuntaments per impulsar-ne el debat

La plataforma Aigua és Vida vol que els ajuntaments es defineixin sobre una possible externalització dels serveis que ofereix l'empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL). Per obrir un espai de debat municipal sobre la gestió pública de l'aigua, enviarà aquesta setmana una moció no vinculant als més de 120 ajuntaments que abasteix en alta l'ATLL i que sumen més de 4,5 milions d'habitants de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, la Selva, el Vallès Oriental i l'Occidental.

Eloi Badia, membre de plataforma, sosté que s'ha d'evitar la privatització de l'empresa pública perquè l'aigua és “un dret humà i un servei bàsic”. Assegura que “l'externalització de la gestió encarirà el cost” i hi afegeix: “La mesura no és una política anticrisi sinó un espoli social.” “Es privatitza el que funciona, ja que l'ATLL és una empresa viable”, sentencia. La Generalitat va incloure la mesura en la llei òmnibus aprovada al desembre.

La plataforma, que aplega entitats de la societat civil, sindicals, veïnals, ecologistes i solidàries, ja ha traslladat la moció a ICV, ERC, la CUP i el PSC. Ahir la va presentar a Barcelona en un acte en què va intervenir, entre altres, Rubén Tello, membre del comitè de l'ATLL. Tello va anunciar que els empleats, contraris a l'externalització i immersos en un procés de negociació, protestaran avui davant del Departament de Territori i Sostenibilitat.

L'ACA pagaria

Les patronals calculen que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) haurà de tornar 100 milions a Hisenda si el govern aprova les reformes previstes en la llei d'acompanyament del pressupost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.