Societat

Rasquera votarà si vol acollir una plantació de Marihuana

L'alcalde convoca una consulta vinculant per al proper 10 d'abril

El projecte necessitarà el suport del 75% dels veïns per tirar endavant

Rasquera votarà en referèndum si vol acollir una plantació de cànnabis al seu terme.

L'alcalde d'aquesta localitat de la Ribera d'Ebre, Bernat Pellissa (ERC), ha convocat una consulta vinculant el proper 10 d'abril perquè la població decideixi el futur del conveni signat amb una associació de consumidors de cànnabis barcelonina.

Perquè el projecte pugui tirar endavant, haurà de rebre almenys el suport del 75% dels votants. De moment, l'alcalde ha repartit una nota informativa a tots els habitants de Rasquera per anunciar la consulta, segons ha pogut saber aquest diari.

A més, s'han organitzat unes jornades entre el 15 i el 17 de març per a donar a conèixer el projecte.

La polèmica proposta forma part d'un pla anticrisi del consistori amb el qual es volen crear una quarantena de llocs de treball.

L'Ajuntament de Rasquera va signar un contracte amb l'Associació de Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum per la cessió durant almenys dos anys d'uns terrenys per a la plantació. En aquest període, l'entitat aportarà 1,3 milions d'euros a la població, dels quals ja n'ha avançat 30.000.

Tot i que plantar marihuana de manera individual per a l'autoconsum és legal, un cultiu col·lectiu de grans dimensions com el que es planteja a Rasquera topa amb un buit legal. D'entrada, la Fiscalia antidroga i la de Tarragona ja han obert una investigacions per saber si s'ajusta a llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.