Societat

Unitat Catalana i SI culpen la Generalitat dels problemes a la Bressola

Denuncien “les retallades de Mas” pel tancament de l'escola de Càldegues

Alerten del risc de “reacció en cadena” que es poden produir en l'ensenyament en català a la Catalunya Nord

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Unitat Catalana (UC) han fet pública la seva denúncia per “les raons que han portat al lamentable tancament de l'escola Bressola de Càldegues”. Els dos partits aliats apunten que “és especialment greu que La Bressola s'hagi vist obligats a prendre la decisió de tancar-la tenint present que és l'única escola Bressola de tota la comarca de l'Alta Cerdanya”.

El president de Solidaritat, Toni Strubell ha afirmat que “el seu tancament significarà que els nens de l'Alta Cerdanya tindran més difícil, per no dir impossible, rebre l'educació en el seu idioma i cultura” i ha assenyalat a la Generalitat de Catalunya “com la primera causant d'aquest daltabaix degut al fet que hagi baixat un 37,5% la seva aportació a les escoles nord catalanes en els darrers dos anys”. El secretari general d'Unitat Catalana, Brice Lafontaine, ha anotat que “això ha estat el detonant d'una situació en què tot el moviment de bressoles a la Catalunya Nord hagi fregat la suspensió de pagaments”.

Els dos partits, de la Catalunya autònoma i de la Catalunya Nord, temen que “aquesta mesura no creï una reacció en cadena de tancaments d'escoles degut a la fragilitat del sistema de l'ensenyament del català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.