Societat

medi natural

El foc de la Ribagorça arriba a Vilaller

Controlen només començar un altre incendi al terme municipal de Sort

L'incendi que continua viu al Pirineu i el més gran des del principi es va revifar amb força en direcció sud-est diumenge al migdia amb la reaparició intensa de la tramuntana. El front que dissabte amenaçava els nuclis d'Estet i Forcat, del municipi de Montanui, a la Franja de Ponent, ahir a la tarda s'havia girat cap al sud afrontant el nucli de Ginast i entrant ja al terme municipal de Vilaller, a l'Alta Ribagorça catalana. Dotacions terrestres i quatre mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat ja col·laboraven amb els equips aragonesos.

L'alcalde de Vilaller, Joan Ramon Piqué, no dubtava a qualificar de “crítica” la situació perquè el front se situava ahir a la nit a un quilòmetre del nucli en línia recta tot i que les vessants muntanyoses que havia de travessar el mantenien relativament “distant” encara –ocupava alçades d'entre 1.450 i 1.700 metres–. Les dotacions terrestres es van desplegar al llarg de la carretera N-230 en el front situat entre Vilaller i Estet.

Per altra banda, un altre foc es va declarar ahir mateix a quarts de cinc de la tarda a tocar d'una casa de Montardit de Baix, al terme de Sort. Els mitjans aeris que remullaven el perímetre del foc controlat de Baix Pallars i Soriguera (Gerri de la Sal) van actuar ràpidament evitant que es cremés més d'una hectàrea de vegetació forestal.

En la resta d'incendis catalans, tots controlats, una cinquantena de dotacions terrestres remullaven els perímetres. Divuit dotacions treballaven al foc de Santa Cristina d'Aro i Llagostera mentre que setze més continuaven a la zona de Gerri de la Sal. A Calbinyà (Valls de Valira), nou camions mantenien en remull la zona mentre que només un camió restava als focs de Viu de Llevata (Pont de Suert) i Montanissell (Coll de Nargó) fent guàrdia i inspeccionant possibles punts encara calents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida