Societat

Primeres tasques de recuperació de la zona calcinada per l'incendi de Gerri de la Sal

El principal objectiu és frenar l'erosió del terreny amb les primeres pluges

El president del Parc diu que s'ha de fer pedagogia perquè es mantinguin els marges dels pobles nets o conreats

De les 400 hectàrees que van cremar a l'incendi de Gerri de la Sal, unes 25 pertanyen al Parc Natural de l'Alt Pirineu. És en aquest terreny, propietat de la Generalitat, on s'han dut a terme les primeres tasques de recuperació.

El principal objectiu és frenar l'erosió del terreny amb les primeres pluges. Una primera actuació que s'està fent és tallar els arbres morts i col·locar-los en forma de dic per evitar la caiguda de pedres i terra al camí. En una segona fase es retiraran els pins morts de la zona.

La zona cremada és un indret on hi ha molt boix. Tots aquests arbustos cremats s'estan tallant arran de soca perquè rebrotin més fàcilment.

Agustí López, president del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha recordat que és el segon incendi en 5 mesos al Parc. Tots dos han estat al municipi de Soriguera. El primer va cremar unes 200 hectàrees prop de Rubió i aquest segon unes 25 prop de Gerri de la Sal. El Parc té una superfície d'unes 70.000 hectàrees.

Prevenció

López ha recordat que a tot el Pirineu occidental hi ha el debat que cal netejar els voltants de tots els pobles, donat que amb el progressiu abandonament de la ramaderia han quedat erms i no és cultiven. Per a López, el Departament d'Agricultura ha de treballar en tasques de pedagogia per tenir nets els entorns dels pobles i que puguin actuar de tallafocs en cas d'incendis.

El president del Parc ha explicat que molts d'aquests terrenys són de particulars que la majoria de vegades no viuen a la zona. López considera que hi hauria d'haver un canvi de normativa per intentar mantenir d'alguna manera aquestes zones més pròximes als pobles netes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona