Societat

El projecte d'energia eòlica a l'Ametlla de Mar supera l'avaluació per optar a finançament europeu

El Banc Europeu d'Inversions selecciona el Zèfir, que preveu instal·lar cinc aerogeneradors en aigües profundes del Delta de l'Ebre

“El desenvolupament de plantes experimentals contribueix enormement a fer avançar la indústria”, valora l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya

El projecte de recerca i assajos en energia eòlica Zèfir Floating Med Wind Plant, que preveu instal·lar cinc aerogeneradors marins a 30 quilòmetres de la costa de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), ha superat l'avaluació del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per optar a un finançament de 30 milions d'euros.

Amb la decisió del BEI, el projecte passa a l'última fase de la convocatòria en la qual la Comissió Europea haurà de decidir, després de convocar els Estats membres, a quins projectes s'atorgaran ajuts. Una decisió que, segons l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), promotor del projecte d'energia eòlica, es podria fer públic a finals d'any. Els criteris d'avaluació de les propostes tenen present el rendiment respecte el cost unitari, la potencial reducció de gasos d'efecte hivernacle, l'impacte, els beneficis econòmics i socials i la coherència, tant amb la política energètica nacional com amb el SET Plan, el nucli tecnològic de les polítiques energètiques i climàtiques de la Unió Europea.

El director general de l'IREC, Antoni Martínez, ha valorat positivament la decisió del BEI. “És una fita que reafirma el grau d'excel·lència en el desenvolupament de l'energia eòlica marina i el posicionament de la industria al capdavant de centres internacionals de recerca”, i ha conclòs: “El desenvolupament de plantes experimentals contribueix enormement a fer avançar la industria de l'eòlica marina”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.