Societat

El ministeri de Sanitat creu que el projecte de Rasquera no obtindria el “sí” de l'Agència Espanyola del Medicament

Recorda que tota la producció hauria d'anar a l'ús de medicament i que no hi pot haver venda ni consum

El ministeri de Sanitat creu que el projecte de plantació de marihuana aprovat per l'Ajuntament de Rasquera no podria obtenir en cap cas l'autorització de l'Agència Espanyola del Medicament perquè les seves normes estableixen que tota la producció s'ha de destinar “únicament” a la confecció de medicaments i “en cap cas” hi pot haver excedents, venda o consum.

Sanitat recorda que hi ha empreses a Catalunya que es dediquen a aquest tipus de cultiu i ho fan seguint escrupolosament aquestes normes i sota el control directe de la producció per part de les autoritats.

El ministeri manté que la proposta de Rasquera és “il·legal” i adverteix l'Ajuntament que no pot adoptar acords que suposin incomplir amb les normes vigents. “Rasquera està incomplint la legalitat”, apunten aquestes fonts, a més de faltar a “totes les normes del sentit comú”.

En aquest marc, adverteix que davant d'aquest tipus d'actuacions l'Estat pot adoptar dos tipus de mesures. La primera és preventiva i passa per una intervenció de l'advocat de l'Estat impugnant una actuació que “és il·legal”. La segona, a posteriori, suposaria que el fiscal especial antidroga sol·liciti als Mossos la incautació de la producció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.