Societat

Societat

Osor també planta herba

Uns veïns de Sant Hilari faran una plantació de camamilla al municipi d'Osor, que vol atreure iniciatives empresarials

L'alcalde, Isidre Font, ho veu com una petita oportunitat per revifar el poble

A Osor alguns tenen molt clar que han de revifar el municipi. El futur pla d'ordenació urbanística municipal, que està redactant el Consell Comarcal de la Selva, preveu fins i tot una petita zona industrial, i una de les ambicions de l'equip de govern actual és que el geriàtric que s'ha de fer a la Selva interior s'acabi construint al terme municipal d'Osor. Mentrestant, pràcticament qualsevol petita incursió empresarial al municipi és més que benvinguda. Així que quan uns veïns de Sant Hilari Sacalm es van interessar fa poc per fer-hi una plantació, tot van ser facilitats. A més, a diferència del que va passar al poble tarragoní de Rasquera, on es va plantejar una plantació de marihuana, les herbetes que s'hi volen sembrar són del tot innocents de qualsevol mal. Es tracta d'una futura plantació de camamilla, repartida en tres indrets del municipi (unes 10 hectàrees). Iniciativa, val a dir, que sembla totalment compatible amb la possibilitat de fer-hi el geriàtric.

Els propietaris dels terrenys han dit que endavant, que mentre els promotors es facin càrrec de desbrossar el terreny i tenir-lo net, de moment ni tan sols cal que paguin res. Si el negoci va bé, ja es veurà.

L'alcalde, Isidre Font, està satisfet que es pugui portar a terme aquesta iniciativa que espera que serveixi per activar una mica més el municipi. Els tres terrenys on es plantaran les herbes són a l'esplanada que s'utilitza cada any perquè hi aparquin els cotxes que van a la Fira del Senglar (que es farà el dia 6 de maig), la zona de Can Siguilla i una altra a Can Bosch.

Osor no és precisament un indret gaire transitat. Està al fons d'una vall, a 21 km de Santa Coloma de Farners, capital comarcal, 16 de Sant Hilari Sacalm, capital de les Guilleries, 9 d'Anglès (vila més propera) i a 25 km de Girona. L'accés, a més, és sinuós i ple de revolts.

Font fa disset anys que n'és l'alcalde, i destaca la tranquil·litat del municipi, la possibilitat de fer rutes en bicicleta i a peu i bàsicament, gaudir del paisatge i reposar. Però tanta calma de vegades és fins i tot massa calma. La gent jove n'ha anat marxant, el món laboral osonenc es limita a la feina de bosc, una petita fàbrica de mobles i una empresa de bijuteria, i tret dels petits comerços de tota la vida (dues carnisseries i la botiga de queviures) no hi ha gaire res més a fer. I això que fa anys, explica l'alcalde, havien arribat a tenir cinc cinemes. També fa anys, abans de la construcció de l'eix transversal, per Osor passaven molts vehicles que anaven cap a Sant Hilari, però ara el trànsit es limita a les habituals qüestions comercials, de feina, o ben bé perquè es vol visitar. Però d'atractius, tant naturals com arquitectònics, no en falten, explica l'alcalde. “Hi ha fonts d'aigua, el pont romànic, la torre del segle XV, l'església parroquial d'origen romànic al centre del nucli antic”, exposa Isidre Font, que, malgrat tot, confia que es revifi el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona
societat

Confirmats 23 anys de presó per un home que va matar la dona

Barcelona
societat

Torna la fira d’ocupació TreballemGi a Alt Empordà, el 15 de maig

figueres

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona