Societat

Banyeres viu l'inici de les festes majors de 2012

Enguany, i degut a la crisi, sols una filà té capità voluntari

La festa de Moros i Cristians de Banyeres de Mariola ha viscut en el migdia del Dilluns de Pasqua un dels seus importants trets d'eixida amb la celebració de l'acte d'Exaltació de Capitans i Bandereres i el Pregó de Festes 2012 que en aquesta edició ha estat a càrrec del professor universitari banyerenc Joaquín Silvestre Albero.

Si bé l'actual crisi econòmica ha influït de forma notable en el devenir diari i, en conseqüència, també en la festa al presentar sols un capità oficial entre les 10 filaes locals, aquesta circumstància no s'ha convertit en obstacle per a que de nou el Teatre Principal haja vestit les seues millors gales per albergar aquest singular acte en el que Silvestre Albero ha estat l'encarregat d'encendre el caliu fester a pocs dies de la celebració oficial.

El jove mantenidor ha fet referència en el seu pregó als records d'infància familiars lligats a les filaes de Marrocs i Maseros, de la que va formar part activa en aquesta última. De la mateixa forma, el pregó ha inclós referències a tres aspectes bàsics de la festa en la seua opinió, com són la música, imprescindible en qualsevol acte; la pólvora, de la que Banyeres va ser una de les primeres localitats en usar-la degut al reconeixement reial passant a formar part de la seua idiosincràsia en actes significatius com l'Homenatge als difunts i, en darrera instància, amb la figura de St. Jordi com a eix principal que aglutina el discórrer fester.

Silvestre Albero no ha volgut passar per alt en la seua al·locució «la identitat de Banyeres com a poble treballador que està passant per moments difícils degut a l'actual conjuntura econòmica» que no sols afecta a Espanya, sinó també a la vella Europa i a una part important del món, resultant primordial continuar lluitant per tal de fer revertir la situació, pel que ha expressat « la confiança plena» en la capacitat de reacció dels seus paisans.

L'acte d'Exaltació s'ha vist complementat, com ja és habitual, amb l'actuació de la Societat Musical de Banyeres que ha oferit en concert 4 peces de música festera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.