Societat

societat

Els veïns de Planoles volen arreglar l'església amb l'IBI

L'Ajuntament els convoca perquè decideixin a què es destinarà l'increment ordenat pel govern espanyol i no pressupostat

Vol instituir amb periodicitat regular aquesta mena d'assemblees

Arreglar l'entorn de l'església de Sant Vicenç de Planoles és la proposta que va tenir més èxit ahir al vespre a l'assemblea de veïns convocada per l'Ajuntament per decidir, entre tots plegats, la finalitat del deu per cent d'increment de l'IBI que no està pressupostat. Aquest augment ha estat ordenat pel govern espanyol i el govern local (Gent de Planoles) no el tenia reflectit en els pressupostos municipals d'aquest any perquè es van aprovar abans que fos anunciat.

La voluntat de l'equip de govern, malgrat la proposta majoritàriament defensada pels veïns, era destinar els diners a un tema social. Subvencionar l'euro per recepta o els llibres de text dels nens de l'escola de Planoles van ser les idees que a través de l'alcaldessa, Eva Salmerón, es van treure al debat amb els veïns.

Ells, però, van apostar per destinar els entre 8.000 i 10.000 euros que corresponen a aquest increment del deu per cent de l'IBI a una obra que tingués un caràcter social. Per això es va escollir la rodalia de l'església de Sant Vicenç, on hi ha una petita plaça, el paviment de la qual està en molt mal estat de conservació.

Els veïns van demanar que els diners de més de l'IBI es destinessin a una cosa que beneficiés tot el poble en general. Per això, van proposar l'entorn de Sant Vicenç. El primer tinent d'alcalde, Roger Peñarroya, va explicar que es tractava d'una obra que volien incloure al Pla Únic d'Obres i Serveis i que van accedir a dur-la a terme amb els diners de l'IBI perquè és la voluntat de la majoria de veïns, perquè beneficia un espai públic d'un important ús social i perquè tenen un endeutament racional.

LA XIFRA

10.000
euros
és la xifra que, tot i que s'ha d'acabar de concretar, correspon a l'increment del 10 per cent de l'IBI.

Ho volen plantejar com un costum

Roger Peñarroya va afirmar que els veïns que van participar en l'assemblea d'ahir es van manifestar molt satisfets perquè se'ls consultés què es podia fer amb l'increment de l'IBI. En vista de l'èxit de la trobada, l'equip de govern va prendre el compromís de convocar tots els veïns cada dos o tres mesos per involucrar-los en la presa de decisions de l'Ajuntament de Planoles i, en tot cas, per facilitar la seva participació en la vida pública del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona