Societat

Vora 4.000 persones participen en els Moros i Cristians de Banyeres

Enguany, i degut a la crisi econòmica, es preveu que tinga una durada inferior a la d'anys precedents

Vora 4.000 persones, entre festers, músics i integrants de seguicis de les capitanies, encara que aquests seran els menys a causa de la crisi econòmica que ha motivat l'existència de només un capità voluntari, seran els qui protagonitzen l'acte colorista de l'Entrada de Moros i Cristians de Banyeres de Mariola que tindrà lloc com és costum en la vesprada del 22 d'abril.

Mª Jesús Montava, presidenta de la Comissió de Festes de St. Jordi, ha comentat que, en concret i segons les dades facilitades per les 10 filaes a la Comissió de Festes, enguany hi haurà 137 esquadres amb un total d'1.700 festers, 31 carrosses amb aproximadament 500 ocupants i 53 bandes de música amb una xifra propera als 1.500 músics. Per a Montava, les festes de 2012 no deixaran de ser «una mica atípiques», a causa del fet d'haver «un únic capità, aspecte que no han conegut ni els més vells de la població». Com a conseqüència de veure's minvada la participació en l'Entrada, «és possible que aquesta finalitze cap a les onze de la nit o abans, la qual cosa possibilitarà que els festers i el públic puguen sopar amb tranquil·litat per després poder assistir a l'acte de la Retreta a partir de la mitjanit sense presses».

D'altra banda, i al celebrar-se l'Entrada en diumenge, l'Ajuntament ha reforçat el dispositiu de seguretat davant el previsible increment en l'afluència de públic. Segons l'alcalde Toni Belda, en dies anteriors es va reunir la Junta Local de Seguretat i en la mateixa es va acordar que seran 70 persones les encarregades de vetllar per la seguretat en el transcurs de les festes. Així les coses, en l'acte de l'Entrada estaran presents els 10 integrants de la plantilla local de la Policia Local jut a 8 agents provinents de les localitats de Bocairent i Muro, 25 voluntaris de Protecció Civil pertanyents a les agrupacions de Banyeres, Biar i Sant Joan d'Alacant, voluntaris de Creu Roja adscrits a dues ambulàncies, així com un grup de bombers que efectuarà la seua labor en els dies que hi haja dispar de focs artificials.

Per últim, i quant a l'apartat de convidats oficials a l'Entrada, la minva també és la tònica general pel que sols s'espera la presència de 4 diputats autonòmics i provincials, així com diversos alcaldes de la zona que ja han confirmat la seua assistència a l'acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona