Els nens del Pallars Sobirà descobreixen el què és una ludoteca amb 400 metres quadrats de jocs mòbils

La ludomòbil que el Departament de Governació fa viatjar per tot el país ha arribat a Sort després d'haver passat per la Seu d'Urgell, Alcanar i Salt. Tots els nens de la comarca podran descobrir fins al dia 24 aquest espai amb jocs, joguines i materials lúdics, sense presència al Pallars. Aquest dilluns han visitat la ludomòbil els nens de la llar d'infants i del col·legi de Sort. Aquest equipament ha estat concebut, principalment, per a nens de 0 a 6 anys. Tot i això, també hi ha algunes activitats i jocs adreçats a nens de fins a 8 anys. L'espai de joc ocupa uns 40o metres quadrats.

A la ludomòbil, instal·lada amb la col·laboració de l'ajuntament, els infants poden gaudir, acompanyats de les persones adultes, de jocs de psicomotricitat, de taula, piscina de boles, pista descumes, tobogan, caminadors, mòbils, balancí o arrossegadors. Fa poc més d'una setmana que el Govern ha aprovat el decret pel qual es regulen les ludoteques de Catalunya i s'estableixen els requisits que han de complir i el seu procediment d'acreditació. Amb la nova normativa, que cobreix el buit legal que hi havia en aquest àmbit, s'estableixen dos tipus de ludoteques, les permanents i les temporals, entre les quals s'hi inclou la Ludomòbil.

La ludoteca mòbil és un equipament itinerant especialitzat en el joc i la joguina, un punt de trobada per a infants i joves que té com a objectiu principal la participació en el desenvolupament integral de la persona, que intensifica les relacions entre infants i també les relacions entre aquests i el món dels adults.

Aquest espai és dinamitzat per dos monitors que fan participar als infants i controlen el funcionament dels jocs i les joguines, amb els quals els nens participen lliurement. La ludomòbil està dividida en quatre espais: L'espai de primera infància (o a 3 anys), L'espai de joc simbòlic ( 4 a 6 anys), L'espai de joc de taula ( 3 a 8 anys) i L'espai psicomotriu ( 4 a 6 anys). Aquests espais estan delimitats amb tanques de colors identificatius i amb una entrada independent per a cadascun.

A la ludomòbil els nens hi troben una piscina de boles, una pista d'escuma, tobogan, joguines mòbils i sonores, una caseta de fusta de dos pisos d'alçada i d'una botiga, un aparcament de cotxes, un castell amb fortificacions, una casa de nines, una granja amb animals, puzles, jocs de memòria, jocs d'estratègia pista tancada amb porteries, un llit elàstic per poder-hi saltar, un circuit d'escumes i altres.

Aquest equipament va ser inaugurat en el Festival de la Infància i la Joventut de Barcelona i ara realitza un recorregut per les comarques del país. El secretari d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, Josep Maria Civis; el coordinador territorial del Departament de Governació a l'Alt Pirineu i Aran, Josep M. Ardanuy, i l'alcalde de Sort, Agustí López, faran una visita a la Ludomòbil el dimecres 24 de juny, poc abans de la seva cloenda. A l'Alt Pirineu està en projecte de creació una ludoteca a la Pobla de Segur, Tremp i la Seu d'Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA