Societat

meteorologia

L'hivern reviscola i deixa neu al Pirineu

La cota de neu va baixar ahir al Pirineu a 800 metres i la pluja va afectar tot el país

La neu ha deixat un insospitat paisatge blanc a visitants i residents del Pirineu durant el pont de l'1 de maig. La neu va sorprendre ahir al matí les comarques de muntanya catalanes i va cobrir d'una extensa capa blanca algunes poblacions del Pirineu situades per sota dels mil metres com ara Bagà, Sant Julià de Cerdanyola (Berguedà) i Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà). Per sobre dels 1.200 la nevada va deixar gruixos consistents amb més de 5 centímetres a Llessui, Espot, Queralbs, Castellar de n'Hug i Molló, segons va informar l'agència ACN. En les cotes més altes, la nevada va arribar a acumular gruixos de 10 a 15 centímetres.

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà va fer anar les màquines llevaneus a les carreteres de les valls d'Àneu, Cardós i Ferrera. És el segon cop en deu anys que les màquines llevaneus han hagut de treballar en aquesta època de l'any. La Generalitat va obligar a circular amb cadenes a la C-28 al port de la Bonaigua, a la C-462 a la Coma i la Pedra en direcció Tuixent, a la C-563 de Josa i Tuixén cap a Gósol, a la GIV-4012 de Planoles a Planés, i a la L-511 entre Abella de la Conca i coll de Nargó.

A la resta del país, les precipitacions en forma de pluja van deixar entre 20 i 30 litres per metre quadrat a l'àrea metropolitana de Barcelona, la Catalunya Central, les terres de Ponent i el Prepirineu. Els xàfecs van anar acompanyats en algunes ocasions per fortes ratxes de vent, de fins a 50 quilòmetres per hora.

Al Maresme, les comarques gironines i a les Terres les precipitacions van ser menors i no van arribar als 5 litres per metre quadrat.

Per avui s'espera una millora del temps. Les precipitacions seran al Pirineu i Prepirineu a la tarda i la cota de neu pujarà als 1.600 metres, tot i que en alguns moments dels ruixats podria baixar. També podria haver algun ruixat al prelitoral. Les temperatures mínimes baixaran una mica i les màximes pujaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona