Societat

LA CRÒNICA

Nit d'Embarraca't

L'ambient
va tardar a convertir-se en allò que solia ser en anys anteriors

L'ambient de la primera nit de barraques va tardar a convertir-se en allò que solia ser en anys anteriors. Segurament per un error en el programa, que retardava el concert inaugural de l'Embarraca't 2012 mitja hora de la real, l'afluència de públic no es va notar realment fins ben entrada la mitjanit. Les catorze barraques eren, com cada any, de característiques força diferents. Algunes tenien una gran creativitat decorativa, com ara la de Xiprers al Vent, amb pintures de la popular sèrie Dragon Ball, o la de Volats per la Tramuntana, decorada amb pintures de la saga Star Wars. Les més populars van ser sobretot la de la Unió Esportiva i la dels Castellers.

L'Embarraca't 2012 es va inaugurar, amb l'actuació de l'olotina Jessica Mellado, una dels guanyadores del concurs Joan Trayter 2011. La jove cantautora va presentar les cançons del seu primer àlbum, Las voces que me guían, i malgrat els inicials nervis i la comprensible inseguretat, l'artista es va anar animant, motivada pels crits eufòrics dels seus fans. Tot i l'escassa afluència, Mellado va aconseguir animar a ballar els espectadors amb els seus ritmes de rumba. El nus que semblava present en el públic, i que la cantant havia començat a afluixar, es va desfer definitivament quan Celtas Cortos van pujar a l'escenari, amb els característics sons de mar, gaites i violins. A partir de llavors, el públic que s'havia concentrat a les barraques es va començar a situar en massa davant de l'escenari, creant un ambient propi de barraques. La banda val·lisoletana, liderada pel carismàtic Jesús Cifuentes, va presentar el seu darrer llançament, Vivos y directosun directe que repassa els seus vint-i-cinc anys de trajectòria amb una proposta de ritmes festius i melodies enganxoses interpretades amb instruments tan poc habituals en el pop rock com violins, gaites o whistles. La jornada es va tancar amb els sevillans De Acero, amb unes més que dignes versions d'Extremoduro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona