Societat

El primer #novullpagar popular causa llargues cues als peatges catalans

El peatge de Vilassar de la C-32 registra retencions de fins a tres quilòmetres en tots dos sentits

Una manifestació d'unes 300 persones dóna suport als conductors a la sortida del peatge Girona Sud

El peatge de Vilassar de la C-32 ha registrat retencions de fins a tres quilòmetres en els dos sentits aquest dimarts al migdia per la protesta convocada per la plataforma Prou Peatges.

Milers de vehicles han participat en el primer #novullpagar popular, molts dels quals seguint persones que els animaven a passar sense abonar el peatge.

A peu del peatge, la majoria de vehicles han passat sense pagar i el personal d'Abertis ha pres nota de les seves matrícules en una llibreta. Alguns dels conductors han sortit dels seus cotxes per reclamar l'aixecament de les barreres.

Alguns turistes que transitaven per l'autopista també s'han volgut informar de l'acció en curs.

Al principi, la protesta s'ha realitzat en els peatges manuals però després s'ha traslladat als automàtics i algun cotxe ha passat també sense pagar en els de Teletac.

El personal d'autopista ha tingut vehicles retinguts prop d'una hora perquè es negaven a passar amb el semàfor en vermell i demanaven que els deixessin passar amb el semàfor en verd per no cometre una infracció de trànsit.

A Vilassar, la presència policial ha estat reduïda, fet que ha confirmat la intenció que ja va avançar el conseller Felip Puig. Més que res, els agents que s'hi ha desplaçat s'han dedicat a fer pujar als cotxes els conductors que han sortit dels vehicles per cridar consignes a favor de la protesta.

Al peatge de sortida de l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant la situació ha estat similar, també s'hi han format llargues cues. En aquest punt també han tingut protagonisme els representants polítics, en aquest cas d'Esquerra Republicana de Catalunya al Camp de Tarragona.

Al peatge de Girona Sud, la protesta convocada per Prou Peatges ha aplegat un centenar de vehicles. Fins a les dotze del migdia, entre tres i quatre cotxes s'han negat a pagar l'autopista. Entre aquests hi havia precisamentl'iniciador de la campanya #novullpagar, Josep Casadellà. Aquest veí d'Anglès va penjar fa poques setmanes un vídeo al Youtube i, a partir d'aquí, el ressò de la iniciativa s'ha incrementat fins a la protesta d'aquest Primer de Maig.

A partir de les dotze del migdia, un centenar de cotxes han col·lapsat aquest peatge gironí de l'AP-7. A més dels vehicles, uns 300 manifestants –molts d'ells, amb estelades– han donat suport a la iniciativa. Els manifestants s'han aplegat a la sortida del peatge i han cridat lemes com Prou peatges, Independència o Avui és dia de portes obertes.

Dues patrulles de Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins aquest punt, però no han intervingut i s'han limitat a controlar el trànsit. En un primer moment, els empleats d'Abertis han anat anotant les matrícules, però com que s'ha format una cua que arribava fins a la mateixa calçada de l'AP-7, al final han optat per aixecar barreres durant deu minuts i deixar passar els cotxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA