Societat

pallars jussà

Defensa es planteja fer altres estudis a Talarn

Un portaveu anuncia que ja no s'hi farà formació de sotsoficials, però la subdelegada diu que no hi ha res decidit

Quan falten pocs mesos perquè comenci un altre curs acadèmic, el personal civil i militar de l'acadèmia de l'exèrcit espanyol a Talarn encara no sap si continuarà al Pallars o si s'haurà de traslladar. Però a poc a poc es van aclarint alguns detalls. Ahir, el servei de premsa del Ministeri espanyol de Defensa va explicar que Talarn deixarà d'impartir el curs de formació general per a sotsoficials, però que les instal·lacions s'aprofitaran per impartir “altres” estudis militars, sense concretar-ne quins, ni quants alumnes suposarien. L'acadèmia no tancarà, va assegurar a aquest diari un portaveu del ministeri, tot i que canviarà d'estudis i reduirà de manera notable la seva activitat.

Ara, l'acadèmia militar forma cada any mig miler d'aspirants a sergents i caporals. Hi treballen un centenar de persones, fet que converteix l'acadèmia en la institució o empresa que més llocs de treball manté al Pallars Jussà. Una circular de l'exèrcit de terra en preveu el tancament aquest juliol, però el ministeri encara no ho ha decretat i a aquesta esperança s'aferren els alcaldes de la zona, que volen que s'hi mantingui l'acadèmia. Ni el comitè d'empresa ni els oficials que hi fan de professors no han rebut a hores d'ara cap comunicació oficial sobre el seu possible tancament o trasllat.

Hores després de l'anunci fet des del ministeri, la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, s'afanyava a desmentir els portaveus de Defensa: “Encara no hi ha res decidit”, va declarar Manso, que tot i això va reconèixer que el curs vinent hi haurà segur menys alumnes a causa del canvi de pla d'estudis de sotsoficials, que ja no començaran la formació amb un curs general com el que es fa a Talarn. Segons Manso, la possibilitat de compensar Talarn amb altres estudis no seria “cap pas enrere del ministeri” perquè “fins ara, ningú al ministeri ha dit que Talarn hagi de tancar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”

religió

Entrellaçant cristianisme i catalanitat

Barcelona
integració

Mataró recull l’‘artivisme’ de la Vocalia de Dones de Rocafonda

mataró
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona