Societat

La plantilla del Parc d'Aigüestortes es podria reduir a la meitat aquest estiu

Es potenciarà el grup de treball de dinamització econòmica per buscar finançament alternatiu

L'opció de cobrar entrada als visitants està descartada

Les noves retallades en personal al Parc Nacional d'Aigüestortes, que afectarien als treballadors temporals que presten majoritàriament serveis d'atenció al públic, han estat el punt principal en la reunió de la comissió permanent que s'ha celebrat a Espot. Fa dos anys, treballaven al Parc 22 persones gràcies a plans d'ocupació. Aquesta xifra es va reduir fins a 11 l'any passat, i les previsions de cara a aquesta temporada apunten a una nova tisorada que podria deixar la plantilla a la meitat.

Des del Parc, es treballa en buscar solucions perquè el servei d'atenció al públic no es vegi afectat. En aquest sentit, el Parc potenciarà el grup de treball de dinamització econòmica per buscar finançament alternatiu.

Entre altres, aquest grup de treball crearà serveis propis amb l'objectiu de trobar finançament alternatiu pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Aquests serveis, que s'estan acabant de definir, podrien ser monogràfics, cursos o guiatges. La possibilitat de cobrar als visitants del Parc Nacional no es contempla en cap cas, segons ha dit el president del Parc, Ruben Farelo. L'any passat van visitar-lo més de 320.000 persones.

Cap posicionament nou respecte a la possible neu artificial de Baqueira Beret

Pel que fa a la possibilitat que l'estació aranesa de Baqueira Beret pugui produir neu artificial a la zona de la Peülla, al Pallars Sobirà, des del Parc no s'hi volen pronunciar i es limiten a remetre's a un informe de la Generalitat del 2002, desfavorable a fer captacions d'aigua en espais inclosos a la Xarxa Natura 2000.

Aquest informe pot canviar el posicionament de l'Ajuntament d'Alt Àneu pel que fa a l'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes. Des de l'Ajuntament, condicionen el sí a l'ampliació a la col·locació de canons de neu a la part pallaresa de Baqueira Beret, a l'exclusió de la Mata de València del projecte d'ampliació i a la possibilitat de dur a terme l'explotació forestal del bosc. Per Alt Àneu, aquests tres punts són innegociables. La Vall de Boí i Espot són contraris a l'ampliació perquè no estan d'acord amb les contrapartides. Els ajuntaments aranesos de Vielha i Naut Aran també s'oposen a l'ampliació argumentant qüestions de competències.

Nous ajuts malgrat els cobraments amb retard

Pel que fa als ajuts que convoca el Parc anualment, s'ha informant que encara hi ha pendent de cobrar-ne la meitat de l'any 2010 i tots els del 2011. Tot i els retards en els cobraments, s'han convocat les del 2012.

La dotació màxima de les subvencions previstes en aquesta convocatòria és de 744.132,50 euros, a càrrec del pressupost del Departament d'Agricultura per a enguany. S'estableix un import addicional estimat de 100.000 euros a aplicar en funció de les disponibilitats pressupostàries efectives.

L'objecte dels ajuts és finançar actuacions que contribueixin al desenvolupament sostenible de les poblacions de la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona