Societat

Extingit l'incendi forestal de Rasquera

El foc, que va començar dimarts passat, ha cremat 3.000 hectàrees

Els Bombers mantindran un dispositiu de revisió puntual a la zona, ja que per demà hi ha previsió d'entrada de vents forts

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit aquest diumenge a la tarda l'incendi de Rasquera (Ribera d'Ebre), que va començar dimarts passat i ha arrasat 3.000 hectàrees de vegetació a la serra de Cardós, amb els municipis de Rasquera i el Perelló(Baix Ebre) com els més afectats. Un cop revisat tot el perímetre i remullada la zona interior, els Bombers de la Generalitat han retirat els efectius que hi treballaven.

Tot i això, aquesta propera nit i demà dilluns està previst un dispositiu de revisió puntual de la zona afectada pel foc. Diverses dotacions dels Bombers resseguiran el perímetre i revisaran l'interior. Els Bombers del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) restaran de vigilància a la zona i un mitjà aeri es mantindrà a l'heliport de Mora d'Ebre per fer vols de reconeixement.

L'incendi, que va ser controlat la nit de dijous passat, va afectar, segons les dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, 3.081,59 hectàrees, dels termes municipals de Rasquera (1.370,57 Ha), el Perelló (1.248,79 Ha), Tivenys (462,12 Ha) i Benifallet (0,1 Ha).

D'aquesta superfície, 2.350,52 Ha (el 76,28% del total) eren de matoll; 212,94 de massa arbrada i 204,85 de pastures. D'altra banda, 203,39 Ha eren terrenys improductius, 108,38 conreus i 1,51 vegetació urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES