Societat

Barcelonès

Puig vaticina un estiu difícil als boscos després d'un hivern sec i fred

Interior afronta la campanya contra incendis amb un pressupost i uns recursos lleugerament superiors als del 2011

L'oposició critica que no s'hi destinin més diners

La campanya forestal contra incendis està marcada per dos fets: un hivern fred i sec que ha batut rècords i els 348 incendis que hi ha hagut durant els primers mesos de l'any, que ja han cremat 4.464 hectàrees, quan durant tot el 2011 en van ser 523. Només a Rasquera la superfície afectada ha estat superior a les 3.000 hectàrees. “Tot fa preveure una situació difícil”, va vaticinar ahir el conseller d'Interior, Felip Puig, durant la presentació al Parlament d'una campanya que tindrà un pressupost de 24,1 milions d'euros –el del 2011 va ser de 22,8 milions– i amb 6.567 entre bombers professionals i voluntaris, un 1% més. La inversió total de la Generalitat és de 37,5 milions d'euros, ja que el Departament d'Agricultura hi aporta 13,1 milions.

Per a aquesta campanya d'estiu hi haurà oberts 158 parcs de bombers, 77 dels quals són de voluntaris, 102 punts de vigilància i 4 columnes mòbils que actuaran durant tota la temporada. Es disposarà de 35 mitjans aeris, 31 dels quals amb base permanent a Catalunya i 4 del Ministeri de Medi Ambient. Com a novetat, s'hi han sumat dos helitancs preparats per transportar personal. Puig va destacar els convenis signats amb la Diputació de Barcelona i la de Girona per millorar la coordinació i actuació dels diversos cossos.

Els partits de l'oposició van criticar durament que, tot i el difícil escenari, no hi hagi un increment més substancial del pressupost. “Es preveu una campanya difícil amb una limitació de mitjans temerària”, va afirmar Oriol Amorós, d'ERC, abans de recordar que el pressupost de la campanya el 2010 va ser de 30 milions. Puig va fer una crida a “l'eficàcia i l'eficiència” abans de dir: “Afrontem la campanya amb més recursos.”

LA XIFRA

348
incendis
són els que ja s'han registrat en els primers mesos de l'any. El més important, el de Rasquera.

El conflicte amb els voluntaris, solucionat

El conseller d'Interior, Felip Puig, va donar ahir per resolt “el malentès acumulat” amb els bombers voluntaris, que va provocar que no participessin en l'extinció de l'incendi de Rasquera. Va assegurar que ja es treballa en els acords que va adquirir amb el col·lectiu, com ara l'elaboració d'un reglament i la millora de la formació, que inclou recuperar l'escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA