Societat

Seguretat rural

Guardes armats vigilaran els camps de Foixà i la Sala

Un quarantena de pagesos han contractat el servei privat per evitar els robatoris de motors de reg durant la temporada del blat de moro

Els pagesos cobreixen una part i l'altra, l'Ajuntament

Prop d'una cinquantena de pagesos del pla de Foixà i la Sala, i també d'Ultramort han decidit contractar guardes que vigilin el camps de blat de moro aquest estiu, per evitar sobretot els robatoris de motors de reg. Aquesta iniciativa ja es va portar a terme l'any passat, tot i que aquest any s'ha articulat amb més temps i sobre l'experiència d'èxit de la campanya del 2011.

La mobilització l'ha portat a terme la Societat de Caçadors de Foixà i l'entorn, que és l'entitat que ha vertebrat la iniciativa. El seu president, Vicenç Feliu, subratlla que aquest any no han tingut cap dubte sobre la mesura, vista la bona experiència de l'any passat. “Tot plegat ho vam haver de fer a corre-cuita l'any passat després que ens robessin dos motors. N'estàvem tips.”

La vigilància estarà en mans d'una empresa de guardes especialitzats en l'entorn rural que manté experiències semblants a Ventalló i a l'Armentera, i que possiblement es podria estendre les pròximes setmanes en alguns dels pobles veïns de Foixà.

Les patrulles seran a càrrec de dos guardes que vigilaran amb el fusell a les mans i que informaran de qualsevol sospita els Mossos d'Esquadra, com marca el protocol. La seva feina consisteix a identificar qui considerin oportú i activar els mecanismes establerts en cas de sospita. L'empresa cobrirà els set dies de la setmana durant cadascuna de les nits i estaran rellevant-se fins a quatre guardes de la mateixa empresa. Inicialment, la vigilància s'estableix per controlar el robatoris dels motors de bombeig d'aigua per a regar els camps, però s'estén també a granges de bestiar i a tot l'entorn rural. Estan implicats en el servei de vigilància una quarantena de propietaris de la zona que disposen de l'ajuda facilitada per l'Ajuntament de Foixà. La vigilància està previst que s'estengui entre el 20 de juny i el 20 d'agost, coincidint amb l'època en què cal regar el blat de moro.

Les hectàrees de conreu que estaran sota la vigilància atenta dels guardes seran prop de les 2.000 que són la totalitat del municipi de Foixà, al qual pertany també el nucli de la Sala, i una part de conreus del municipi veí d'Ultramort. Els pagesos paguen un part del cost, uns 100 euros, i la resta és a càrrec de l'Ajuntament de Foixà, que s'ha implicat amb les necessitats dels pagesos.

LA XIFRA

2.000
hectàrees.
Aproximadament aquesta és l'extensió que estarà vigilada de nits pels guardes contractats.

LA DATA

20.08.12
Agost.
La vigilància es mantindrà fins al mes d'agost, quan ja no cal regar el blat de moro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona