Societat

L'Estat estudia mesures penals contra la prostitució

El Ministeri de l'Interior estudia la manera més efectiva de seguir els passos de la Generalitat perquè s'acabi la presència de prostitutes a les carreteres i que permeti, al mateix temps, lluitar més eficaçment contra l'explotació sexual de dones. El ministre, Jorge Fernández Díaz, va afirmar ahir a Barcelona que l'executiu estatal “està estudiant la possibilitat de mesures penals i administratives que puguin ajudar a posar fi a un tràfic tan degradant com aquest de la prostitució i que dóna una imatge gens edificant”. En aquest sentit, va detallar que planegen una reforma “per la via de la seguretat vial al codi de circulació, la via de la llei de seguretat ciutadana i, si escau, també pel codi penal”, segons va informar l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Fernández Díaz va lloar la feina que està fent la Generalitat i va reconèixer que està intentant lluitar contra la presència de la prostitució a les carreteres. Pel ministre, és “un espectacle lamentable el que es veu a les carreteres catalanes i espanyoles”. “A cap persona civilitzada li agrada aquest espectacle i cal posar fi a aquesta xacra”, va sentenciar, tot avançant que Interior treballa ara amb el Ministeri de Justícia: “S'ha de veure si en la reforma de la llei orgànica del codi penal hi incloem alguna tipificació que signifiqui una lluita més eficaç contra aquestes conductes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.