Les estacions d'esquí volen fer l'agost

La crisi fa augmentar el turisme interior i el sector de l'esquí es prepara amb un reforç de les activitats d'estiu

Els remuntadors i telecadires d'algunes estacions d'esquí catalanes es posaran en marxa aquest estiu per facilitar l'accés de visitants i excursionistes a les diferents activitats estiuenques que s'hi poden dur a terme. També han preparat una oferta de rutes i excursions de caràcter cultural, de natura i gastronòmiques a les poblacions pròximes a les estacions.

Aquest any les estacions d'esquí confien a fer una bona temporada durant l'estiu. Curiosament, gràcies a la crisi. Creuen que, com van detectar a l'hivern, el turisme interior i de muntanya, més econòmic que els viatges a l'exterior, es va mantenir fort, en els nivells dels anys anteriors, i en el cas del Pirineu reforçat encara per l'abundant neu que hi havia a les pistes d'esquí. Seguint aquesta tendència, el sector confia que durant els mesos d'estiu es repetiran, almenys, els resultats dels últims dos anys. Els allotjaments van ser del 40-50% durant la temporada d'estiu, amb pics del 70% durant el mes d'agost.

Neu per cultura

«De fet, en casos com el nostre, és a l'estiu quan tenim la veritable allau de visitants», expliquen des de l'Ajuntament de Lladorre (Pallars Sobirà), titular de les pistes de Tavascan. Les pistes d'esquí estan tancades, però aquest estiu s'hi organitzen activitats esportives i culturals, com per exemple la visita guiada al complex hidroelèctric de Tavascan. També se'n fan, de visites guiades diàries, al centre d'interpretació de Tavascan, sobre el parc natural i les activitats tradicionals de la muntanya. També s'hi pot fer pesca d'alta muntanya. Al Pallars, l'estiu també és un bon moment per conèixer els raiers de la Noguera Pallaresa. La diada dels raiers d'aquest any és el cap de setmana del 4 i del 5 de juliol a la Pobla de Segur.

Les altres dues estacions d'esquí pallareses, Espot i Portainé, estan tancades durant la temporada d'estiu. Però s'hi faran algunes activitats puntuals, com ara una competició de bicicleta de muntanya a Portainé.

A la Val d'Aran, Baqueira-Beret organitza senderisme als llacs de Baciver, Gerber i Colomers, excursions a peu i en bicicleta pels pobles de Naut Aran, Montgarri i Aiguamoix, visites culturals a les mines Victòria, l'Artiga de Lin, la Piusa o l'estany de Sant Maurici, descens de barrancs i ràfting per la Noguera Pallaresa i la Garona, entre altres activitats. Els remuntadors de l'estació estaran en marxa per desplaçar-se durant el dia.

A l'Alta Ribagorça, l'estació de Boí-Taüll, com a tal, estarà tancada aquest estiu, tot i que l'empresa que la gestiona comercialitza paquets turístics d'escapada de cap de setmana que inclouen esports aquàtics i d'aventura, sortides culturals i de natura, i també relax i aigües termals.

Quads i l'espeleologia

A la Cerdanya, l'estació de la Molina obre des de la setmana passada i fins al 13 de setembre. Funciona el telecabina i s'hi poden fer tota mena d'activitats esportives i de natura: BTT, natació, tir amb arc, tresc, condicionament físic, barranquisme, etc. Hi cap de tot: des de lloguer de quads fins a espeleologia o practicar esports més urbanites, com ara el golf, el tennis o el bowling. Per als que vulguin anar-hi sovint, hi ha l'oferta d'un forfet de temporada d'estiu per al Bikepark de la Molina de 143,5 euros.

A la Vall de Núria, el cremallera funciona tot l'estiu i des de fa uns anys també s'hi organitzen activitats relacionades amb els esports i la natura per mantenir ben dinàmics els entorns de l'estació.

Vallter 2000 comença la temporada d'estiu l'11 de juliol: bicicletes, passejades en ponis per als més petits i una mena d'estructura lliscant que baixa per les pistes: els tubbies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona