Escapades

Xató per camins històrics i vinyes

Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, molt més a prop gràcies al Gran Tour del Xató

La Ruta del Xató, la proposta de turisme gastronòmic de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, ha creat el Gran Tour del Xató, una ruta que uneix totes les poblacions que la integren mitjançant camins històrics i de vinya, pensats per anar a peu o en bicicleta. L'objectiu és que el visitant conegui les diferències i contrastos, les tradicions, la gastronomia i el potencial paisatgístic de la zona, que va des dels penya-segats de les Costes del Garraf fins a la Serralada Prelitoral.

A la part de la costa, el turista pot contemplar el contrast entre les Costes del Garraf i les platges de la Costa Daurada. A l'interior, l'agricultura cobra importància. Els conreus de vinya, cereals, oliveres i garrofers confirmen la tradició que s'ha mantingut intacta i que dóna caràcter a aquest territori. Els camins passen per zones protegides com el Parc Natural del Garraf, o els parcs naturals del Foix i d'Olèrdola (aquests últims, integrats a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona), i per la Serralada Prelitoral, que voreja el Penedès per la part nord-oest del territori.

Ruta circular

Es tracta d'una ruta circular que va des de Vilafranca del Penedès a Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calafell, el Vendrell i que acaba novament a Vilafranca, i que passa per alguns trams del GR 92. Evidentment, els visitants poden fer l'etapa que vulguin, començar la ruta a la població que desitgin i fer els trams que ells mateixos decideixin en cada moment. Són recorreguts que es poden fer a peu o en bicicleta i tenint en compte els diferents estats de forma de cada visitant.

El Gran Tour del Xató es pot descarregar en GPS des del lloc web www.rutadelxato.com, i a més hi ha la possibilitat d'imprimir un ortofotomapa de suport a l'etapa de la ruta escollida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona