Societat

L'incendi de Prats del Rei continua actiu i avança cap al poble

El foc ha començat aquest migdia i ja ha afectat unes 1.000 hectàrees de massa agrícola i forestal

El sinistre ha provocat talls a la carretera BV-1031, a l'Eix Transversal, i a la línia ferroviària Manresa - Lleida

El foc agrícola i forestal que crema des d'aquest divendres al migdia a Prats del Rei (Anoia) es troba actualment descontrolat i avança cap al poble després que hagi canviat la direcció del vent.

Les flames han obligat a tallar l'Eix Transversal al municipi de Sant Pere Sallavinera, entre Calaf i Aguilar de Segarra, i la carretera BV-1031 en tots dos sentits a Prats del Rei. A petició dels Bombers, ADIF ha tallat la circulació de trens entre Manresa i Calaf de la línia Manresa - Lleida i, de moment, ha afectat 2 combois.

L'incendi ha començat poc després de dos quarts de tres de la tarda prop de la carretera BV-1031 i ha afectat ja unes 1.000 hectàrees de vegetació agrícola i camps de cereal, tot i que també alguna parcel·la forestal, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Al voltant d'un quart de sis de la tarda, l'incendi es trobava, aproximadament, a uns dos quilòmetres del municipi i els bombers han emplaçat els veïns a confinar-se a les seves cases. Els Mossos d'Esquadra han confirmat que s'han evacuat al voltant de 25 persones de la masia Hostal Vell i 11 persones de Cal boixons (9 menors i 2 adults). Tots ells han estat traslladats a les dependències dels Mossos a Igualada. D'altra banda, també s'han desallotjat una cinquantena de persones de la residència Apinas per a discapacitats psíquics.

35 dotacions terrestres dels Bombers treballen en les tasques d'extinció d'aquest incendi, així com 7 mitjans aeris. També hi participen diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, d'Agents Rurals, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i ADF. Està previst que al llarg de la tarda s'incorpori un hidroavió del ministeri d'Agricultura procedent de Saragossa.

D'altra banda, els Bombers de la Generalitat segueixen treballant a l'incendi de Cabacés, al Priorat, amb 52 dotacions terrestres. El foc es troba en fase de control des d'ahir al vespre i ha afectat 110 hectàrees, segons el cos d'Agents Rurals.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC), manté activada la fase d'alerta del Pla Infocat per l'elevat risc d'incendi.

Segons el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, un vehicle d'una empresa dedicada a la revisió de línies elèctriques podria haver causat l'incendi.

La conselleria, a través de la direcció general de Medi Ambient Natural i Biodiversitat, ha alertat de la previsió d'un progressiu increment del perill d'incendi forestal i ha insistit en extremar les precaucions en l'ús de la maquinària de sega del cereal en les hores de màxima insolació, entre una del migdia i les cinc de la tarda.

Entre les principals recomanacions, hi ha la suspensió de l'activitat de les màquines collidores i embaladores i, en el cas de continuar l'activitat, extremar les precaucions en el maneig i manteniment dels rodaments, tubs d'escapament i altres elements que puguin patir sobreescalfament. També s'aconsella elevar 115 centímetres els elements de tall per no provocar una guspira en cas de contacte amb una pedra; portar extintors o dipòsits d'aigua, i evitar entrar amb els vehicles de suport als camps per evitar el perill dels catalitzadors del sistema de d'escapament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona