Societat

Revolta femenina de sostenidors a Banyuls

El batlle Jean Rède, amb tres policies municipals, despenja els sostenidors estesos al carrer com a mostra d'oposició a la privatització i extensió del port esportiu

Barbara Frenz, banyulenca d'adopció ha volgut “sostenir” l'oposició municipal estenent desenes de sostenidors d'una banda a l'altra del carrer Napoleó de Banyuls. En aquesta població de la costa rossellonesa, el batlle, Jean Rède (UMP), té el projecte de privatitzar el port esportiu i fer-ne una ampliació que, segons l'oposició, “destruiria la badia de Banyuls”.

L'alcalde es va presentar en persona, acompanyat per tres policies municipals, al domicili de Barbara Frenz i va ordenar als agents que arrenquessin els sostenidors estesos al carrer com a signe de protesta, tal com es pot veure en aquest vídeo. Frenz ha rebut la solidaritat d'altres dones de Banyuls, la resta de la Catalunya Nord, el Principat, l'Estat francès i Bèlgica i explica que “totes les dones que vulguin enviar-me sostenidors com a mostra de solidaritat, els penjaré afegint-los als meus”.

El batlle Rède ha explicat el seu gest dient que “tots aquests sostenidors estesos donen una mala imatge de Banyuls i poden xocar a la mainada” i ha afegit, en declaracions a la ràdio pública francesa, que “aquestes dones farien millor manifestant-se amb els pits a l'aire”. L'oposició municipal podria presentar una denúncia “per declaracions sexistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.