Organitzen un camp de treball internacional per recuperar 7 hectàrees de prats i pastures del Pallars Sobirà

A través del camp de treball es tractarà de manera prioritària la problemàtica social vinculada a l'estat de les explotacions familiars d'alta muntanya que necessita de reforços per a poder dur a terme accions que cada cop són més residuals, com ara la recuperació de finques de difícil accés. Aquesta problemàtica es vincularà a la problemàtica ambiental.

L'abandó dels camps i les pastures porta a la degradació dels prats propers als pobles i a l'abandó de la gestió dels boscos, amb el conseqüent perill de la propagació d'incendis forestals; l'absència de manteniment del patrimoni vinculat a l'activitat agrària, com ara bordes, camins, murs de pedra seca o fonts; la pèrdua de la biodiversitat associada al sector, com ara races autòctones (vaca pallaresa, ovella xisqueta), i la pèrdua de nombroses varietats locals com ara arbres fruiters, com ara la poma magdalena.

Entre els objectius genèrics que el camp de treball persegueix, hi ha el de donar a conèixer la realitat social i cultural de les comarques pirinenques catalanes i especialment l'estructura rural del país i la seva situació actual; revaloritzar la pagesia; fer un servei directe al sector primari dels veïns d'Esterri de Cardós mitjançant la recuperació de prats de pastura en estat de semi-abandó, i fomentar el voluntariat agrari i ambiental amb una finalitat alhora social com és la d'ajudar a un col·lectiu de persones que desenvolupen una activitat tradicional vinculada a la natura.

Pel que fa als objectius específics del camp de treball, figura gaudir d'un entorn privilegiat que encara conviu en equilibri amb la natura; donar a conèixer els espais naturals protegits de la comarca (Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i Parc Natural de l'Alt Pirineu), i conèixer les activitats tradicionals de l'alta muntanya pirinenca de la mà dels seus habitants, així com fomentar el treball en equip i el companyerisme i compartir visions i experiències amb persones de diferents països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró