Organitzen un camp de treball internacional per recuperar 7 hectàrees de prats i pastures del Pallars Sobirà

A través del camp de treball es tractarà de manera prioritària la problemàtica social vinculada a l'estat de les explotacions familiars d'alta muntanya que necessita de reforços per a poder dur a terme accions que cada cop són més residuals, com ara la recuperació de finques de difícil accés. Aquesta problemàtica es vincularà a la problemàtica ambiental.

L'abandó dels camps i les pastures porta a la degradació dels prats propers als pobles i a l'abandó de la gestió dels boscos, amb el conseqüent perill de la propagació d'incendis forestals; l'absència de manteniment del patrimoni vinculat a l'activitat agrària, com ara bordes, camins, murs de pedra seca o fonts; la pèrdua de la biodiversitat associada al sector, com ara races autòctones (vaca pallaresa, ovella xisqueta), i la pèrdua de nombroses varietats locals com ara arbres fruiters, com ara la poma magdalena.

Entre els objectius genèrics que el camp de treball persegueix, hi ha el de donar a conèixer la realitat social i cultural de les comarques pirinenques catalanes i especialment l'estructura rural del país i la seva situació actual; revaloritzar la pagesia; fer un servei directe al sector primari dels veïns d'Esterri de Cardós mitjançant la recuperació de prats de pastura en estat de semi-abandó, i fomentar el voluntariat agrari i ambiental amb una finalitat alhora social com és la d'ajudar a un col·lectiu de persones que desenvolupen una activitat tradicional vinculada a la natura.

Pel que fa als objectius específics del camp de treball, figura gaudir d'un entorn privilegiat que encara conviu en equilibri amb la natura; donar a conèixer els espais naturals protegits de la comarca (Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i Parc Natural de l'Alt Pirineu), i conèixer les activitats tradicionals de l'alta muntanya pirinenca de la mà dels seus habitants, així com fomentar el treball en equip i el companyerisme i compartir visions i experiències amb persones de diferents països.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.