Societat

El quart #novullpagar popular reclama la gratuïtat del Túnel del Cadí

La protesta antipeatges d'avui també ha protestat per la privatització d'aquesta infraestructura

Solidaritat denuncia el greuge de la Cerdanya en comparació amb la Val d'Aran, que té un túnel gratuït “fet pel franquisme”

Una cinquantena de vehicles han participat aquest diumenge en el quart #novullpagar popular. L'acció, que ha estat convocada per la plataforma Prou Peatges i Solidaritat Catalana per la Independència (SI), s'ha concentrat en aquesta ocasió al Túnel del Cadí.

La jornada reivindicativa d'avui s'ha portat a terme amb doble objectiu: protestar contra els peatges i també contra la privatització del túnel. La comitiva ha sortit de la localitat berguedana de de Bagà per adreçar-se cap al Túnel del Cadí, on han tallat el trànsit uns 20 minuts. Després, els concentrats han passat pel peatge sense pagar sota el clam “no vull pagar els peatges de CiU”.

Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Uriel Bertran i Toni Strubell han acompanyat la comitiva fins a Puigcerdà. A la Plaça de la Vila de la capital de la Cerdanya s'ha llegit un manifest per criticar la privatització del Túnel, un fet que segons SI suposarà “un regal de centenars de milions a Abertis”.

A Puigcerdà s'han afegit a la protesta desenes de veïns de la Cerdanya que han volgut denunciar el greuge comparatiu que pateix la comarca respecte a la Val d'Aran. Strubell ha titllat d'“apartheid” aquesta situació de discriminació i ha recordat que que mentre Vielha té un túnel d'accés gratuït “fet pel franquisme”, la Cerdanya viu en situació d'isolament. “La democràcia no ha solucionat la situació d'aïllament que viu la Cerdanya” ha lamentat.

De la seva banda, Bertran ha alertat que la privatització “posa en perill tenir la gratuïtat del túnel en els propers 25 anys i un regal de centenars de milions d'euros a la concessionària Abertis quan estem al davant d'una infraestructura estratègica per a la Cerdanya”. Finalment ha advertit l'actual executiu acaba amb els peatges “o el poble de Catalunya canviarà el govern per acabar amb els peatges”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.