Societat

Burilles enceses

El conseller Puig confirma que una burilla va causar el foc a Portbou

L'incendi de l'Empordà no progressa però continua actiu i ja ha cremat 13.000 hectàrees

Tallada una altra vegada l'AP-7 a Agullana per la proximitat del foc

Els bombers temen que un canvi en el vent estengui l'incendi a la Garrotxa

Un altre cop, la imprudència humana. Els dos incendis que des d'aquest diumenge cremen l'Alt Empordà estan relacionats amb la negligència. El conseller de l'Interior, Felip Puig, ha confirmat avui que una burilla encesa és la causa de les flames a Portbou, i que en el cas de la Jonquera estaríem parlant “d'una burilla o un petit artefacte”. Concretament, el conseller ha detallat que l'incendi de la Jonquera ha començat a la zona d'aparcament de camions del Pertus, a la N-II, i a la de Portbou a la carretera N-260, “més que previsiblement per un descuit, per una negligència o imprudència, una burilla per la finestra o un altre artefacte que hagi pogut produir la primera ignició”.

L'incendi de l'Empordà no progressa però continua actiu i ja ha cremat 13.000 hectàrees, amb un perímetre de 63 quilòmetres. En aquests moments, hi treballen 500 Bombers de la Generalitat, 200 efectius de la Unitat Militar d'Emergència i 230 mossos, així com unitats de bombers francesos, i tres avions del ministeri d'Alimentació. Tots ells estan pendents del vent. Temen que un canvi en la direcció cap a l'oest ampliï el perímetre afectat i estengui les flames a la comarca de la Garrotxa. De fet, el conseller d'Interior ja ha alertat que aquest migdia “tornen a donar-se les condicions per a rebrots de l'incendi o afectacions a noves zones”.

Davant aquesta perspectiva, els bombers s'estan centrant a contenir les flames i evitar que algunes es revifin pel vent. Segons Puig, entre les zones més complicades està el front a la zona de Cantallops, al nord, és un front inaccessible, des del Pertús, Cantallops fins a la carretera de Sant Climent, que s'ha assignat a la Unitat Militar d'Emergències (UME). També la zona nord i sud de Darnius, al nord de l'embassament de Boadella, i la zona del poble de Boadella, “són les zones més fràgils” que esperen poder controlar perquè si no el foc podria arribar a zones més frondoses de l'Alta Garrotxa.

“El front oriental està relativament contingut perquè el vent ha anat amainant, canviant a Marinada i Llevant, la plana del golf de Roses no hauria de preocupar-se massa”, ha indicat.

Han hagut 21 municipis amb afectacions de servei elèctric, els més afectats Agullana, Capmany, Maçanet, Darnius, Sant Climent, Espolla, Sant Llorenç, Terrades, i l'helicòpter d'Endesa ja està sobrevolant la zona per detectar afectacions.

L'autopista AP-7, que havia quedat reoberta aquest matí, torna a estar tallada en els dos sentits de la circulació a l'altura del terme municipal d'Agullana per l'incendi que afecta l'Alt Empordà. Protecció Civil ha advertit que una llengua del foc s'acosta a aquesta via i ha demanat als conductors que circulin per aquesta carretera que no surtin dels seus vehicles i deixin el voral lliure perquè hi puguin circular els vehicles d'emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer