Societat

Cues i clàxons en el #novullpagar de resposta a l'últim increment de preus

Els conductors reaccionen aquest diumenge indignats pel fet d'haver de pagar encara més per l'ús de carreteres

La convocatòria al peatge de Mollet provoca fins a dos quilòmetres de retencions

El peatge de Mollet del Vallès, a la C-33, ha registrat aquest diumenge a les dotze del migdia fins a dos quilòmetres de retencions en sentit Granollers pel cinquè #novullpagar, convocat “d'urgència” per Solidaritat davant l'augment sorpresa del preu dels peatges. Alguns usuaris de la xarxa social Twitter han explicat que el volum de cotxes concentrat ha obligat a aixecar les barreres una estona.

Així, Solidaritat Catalana per la Independència va convocar ahir d'urgència el cinquè #novullpagar popular per denunciar l'augment de preus dels peatges de les autopistes de titularitat estatal AP-7, AP-2 i C-33. A les dotze del migdia a la barrera del peatge de Mollet de la C-33, al punt quilomètric 84,6, centenars de cotxes han parat, han començat a baixar dels cotxes, i molts d'ells han començat a desplegar pancartes on es podia llegir #novullpagar.

Hores abans, la Mercè i en Gregorio, que mai han fet un #novullpagar, han arribat al peatge de l'AP-7 a la Roca i s'ho han plantejat per primer cop. “Ens estem pensant no pagar”, ha dit la dona, indignada, abans de creuar la barrera. I és que, fer-ho costa un 7,5% més des d'aquesta mitjanit, quan ha entrat en vigor la pujada imposada per sorpresa pel govern espanyol, que a Catalunya afecta l'AP-7 i l'AP-2. Al peatge de Mollet, a la C-33, la pujada serà del 3% perquè és de titularitat compartida. Alguns conductors han rebut la pujada tocant el clàxon al seu pas pels peatges afectats. I la immensa majoria compartia l'oposició de la Mercè i el Gregorio.

“Encara no sonen gaires clàxons; ja sonaran”, es resignava a primera hora d'aquest matí un dels empleats del peatge de l'AP7 a la Roca del Vallès. El treballador sabia que l'augment d'un 7,5% del preu dels peatges de titularitat estatal irrita els ànims dels usuaris que han de pagar l'increment.I de fet, de clàxons sí que se'n senten, ja, en aquest peatge; de forma intermitent. I els ànims dels conductors ja estan inflamats. “Pugen ara, i després pel setembre un altre cop”, lamenta en Gregorio, tot recordant que, amb la pujada de l'IVA, finalment l'augment rondarà el 10%.

Aixecar la barrera “ja costa molta pasta i amb aquesta crisi han baixat els sous i pugen els impostos i puja tot”, es queixa un altre usuari, en Cristian. “Tots necessitem circular i hauria de ser fins i tot gratuït, perquè forma part del país”, suggereix, inclús, una altra conductor, la Rosina.

D'altres es mostren també el seu desacord amb la mesura, però amb més resignació. “Crec que ja està més que amortitzat però bé, si no és en els peatges serà en la llet o en una altra cosa”, que apujaran taxes, es resigna en Juan.

Per la seva part, l'impulsor de la campanya #novullpagar, Josep Casadellà, ha presentat aquest matí dues reclamacions a la concessionària Abertis, al peatge Girona sud de l'AP-7, en contra l'increment del preu dels peatges catalans. En un principi, Casadellà volia desmuntar algunes de les barreres d'aquest peatge però els Mossos d'Esquadra l'han informat que podria ser multat i detingut si realitzava aquest acte de protesta.

“M'han dit que m'impedirien qualsevol acció dins del peatge”, ha afegit. L'impulsor de la campanya ha explicat que estan treballant per realitzar noves mobilitzacions en els propers mesos i ha fet una crida a tots els ciutadans perquè participin en el proper #novullpagar a la Jonquera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.