Societat

Elda reclamarà l'lBI dels immobles de titularitat eclesiàstica

La mesura s'adopta gràcies a abstenció del PP, el grup majoritari de l'Ajuntament

El ple de l'Ajuntament d'Elda ha aprovat hui la reclamació del pagament de l'impost de béns immobles (IBI) a les ONG cristianes i a la resta d'entitats que se situen en immobles de la localitat de titularitat de l'Església catòlica.

La moció havia estat promoguda pels dos regidors d'Esquerra Unida i ha rebut el suport dels huit representants socialistes. Els catorze regidors del grup majoritari del PP s'han abstingut, mentre que l'únic regidor d'Unió, Progrés i Democràcia hi ha votat en contra perquè considera que “el cobrament ha d'establir-se en funció de l'ús i no de la titularitat, de manera que si es presta una labor social, hi ha d'haver una exempció”.

El portaveu d'UPyD ha manifestat que l'alcaldessa d'Elda del PP, Adela Pedrosa, amb aquesta mesura “es desmarca de les directrius marcades” pel president del PP estatal, Mariano Rajoy, “per pur i dur afany recaptatori”. “Per 20.000 euros, que és el que costa el salari d'un dels seus 11 assessors, s'està posant en perill la labor social d'organitzacions benèfiques, parròquies i col·legis concertats”, ha subratllat González.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.