Reportatge

Cervera. (Segarra)

L'Aquelarre s'inspira en la creació

La casa d'estiu del Mascle Cabró és el nou espai de la festa d'aquest any, que permetrà seguir els actes de foc lluny d'aglomeracions

Figures divines i semidivines es disputaran la supremacia en la creació de l'espècie i entraran en un conflicte que originarà una lluita ferotge. Aquest serà el fil conductor de l'espectacle central de l'Aquelarre de Cervera d'aquest any, que se centra en el mite de la creació amb un muntatge on llum, foc, estructures, alçada, música i color en seran els elements més destacats. Serà el proper cap de setmana quan els carrers de Cervera s'ompliran de personatges esotèrics i diabòlics per participar en una festa de bruixes i bruixots liderats pel Mascle Cabró, que culminarà la festa ben entrada la matinada de diumenge, amb la gran escorreguda sobre una multitud enfervorida que s'aplegarà a la plaça de Cal Racó.

Des de la terrassa

Una de les novetats de l'Aquelarre, que aquest any arriba a la XXXV edició, és la creació de la casa d'estiu del Mascle Cabró, habilitada a l'antic convent de Sant Domènec. Aquest espai, amb accés de pagament, està destinat a persones amb mobilitat reduïda i a tots aquells que vulguin seguir la festa sense les aglomeracions de les places. Des de la terrassa de la casa d'estiu del Mascle Cabró es podran veure els correfocs i l'espectacle amb més tranquil·litat i comoditat. Tindrà un aforament limitat a 300 persones, servei de bar i un espai gastronòmic, oferirà tirada de cartes del tarot, hi haurà la presència d'actors i actrius i servei de maquillatge exclusiu per als assistents, als quals es lliurarà un record de l'Aquelarre.

Foc, percussió i música

La festa s'encetarà el divendres 24 d'agost a la plaça Major amb música que precedirà el correfoc a càrrec dels Carranquers, la colla de diables de Cervera, a les dues de la matinada. A continuació hi haurà la representació de Sturm und Drang, un espectacle de percussió amb ritmes i sons del món, amb les Band Tokades i Sound de Secà.

Com no podia ser d'una altra manera, la majoria dels actes festius es fan ben entrada la matinada. El que hi haurà durant el dia és la Fira del Gran Boc, que es farà a la universitat dissabte i diumenge des de les sis de la tarda fins a la matinada. Es tracta d'un espai de productes esotèrics i alternatius, que es complementa amb activitats com el tarot, la quiromància i l'autoajuda.

La canalla també hi té el seu espai. Els més petits són els protagonistes de l'Aquelarret, que es fa dissabte a les sis de la tarda amb la participació de colles de diables infantils i grups d'animació i que acabarà a la plaça Pius XII, on hi haurà una gran escumada.

Dissabte, la nit més calenta, comença amb l'encesa de la universitat. Mentre s'espera l'arribada del Mascle Cabró, hi haurà musica en diversos punts. La Salseta del Poble Sec serà a la plaça Major i els Terratombats tocaran a la plaça de Cal Racó, passada la mitjanit, després del Ball de la Polla. El segon acte, La Invocació del Mascle Cabró, deixarà pas a una altra tongada de música i finalment, a les quatre de la matinada, hi haurà l'Escorreguda del Mascle Cabró, en què la figura diabòlica farà la ruixada simbòlica de la llavor del mal.

En vehicle privat. A Cervera s'hi arriba a través de l'autovia A-2, que uneix Barcelona amb Lleida i també per la C-25, l'eix transversal. En transport públic. Cervera disposa d'estació on paren els trens regionals de la línia Barcelona-Manresa-Lleida. També hi ha estació d'autobusos amb línies regulars des de Barcelona, Lleida, Girona i també hi arriben vehicles que fan desplaçaments pels pobles del voltant i altres municipis de la comarca de la Segara. Per allotjar-s'hi. Durant els dies de l'Aquelarre s'habilita una zona de càmping al costat de la piscina descoberta, que permet utilitzar els serveis i les dutxes de les instal·lacions. El preu de cada parcel·la és de 9 euros i s'adjudiquen per ordre d'arribada a partir de divendres al migdia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.