MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre)

La Móra Morisca

Una festa, tres cultures

Durant segles, a Móra d'Ebre hi havia hagut mesquita, sinagoga i església. Les tres cultures que han generat les tres grans religions monoteistes van poder conviure en pau durant segles. Aquell esperit és el que intenta reviure la festa de la Móra Morisca, que aquest vespre s'inicia amb un sopar espectacle al castell i actuacions dels guanyadors de La Mostra al pub New Sisters.

Tres barris

Com és habitual, dissabte i diumenge les activitats es repartiran per la Citel·la (zona morisca); l'Estrella (zona jueva) i el raval de Jesús (zona cristiana). A més, al Mercadal hi haurà parades d'oficis i artesania. De dissabte, cal destacar el recorregut inaugural amb la coral Flor de Lis de Montblanc, que també pronunciarà el pregó. Cercaviles, escacs vivents, dansa del ventre i la nit de foc completaran la jornada. Diumenge, el grup Excalibur representarà situacions com ara El gran robatori, Lluites medievals o El mestre d'armes. A la taverna s'hi aplegaran personatges ben estranys i el foc posarà punt final a la festa.

MARIA J. RAMOS

Del 10 al 12. Sopar inaugural: tiquets, 18 euros. Tel. 977 400 012.http://www.moramorisca.com
www.moramorisca.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.