Societat

Les temperatures tornen a fregar els 40ºC al Prepirineu, Ponent i les Terres de l'Ebre

El servei d'emergències mèdiques atén un total de 87 persones amb patologies que podrien estar relacionades amb les altes temperatures

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que la temperatura baixarà aquest diumenge entre 2 i 5 graus en general

L'onada de calor continua ben present a Catalunya i les temperatures tornen a fregar els 40ºC a les dues del migdia d'aquest dissabte a diverses poblacions del Prepirineu, Ponent i les Terres de l'Ebre. Segons les dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Organyà registra una màxima de 39,1 ºC, seguida de Vilanova de Meià, amb 39 ºC, Sant Romà d'Abella, amb 38,7 ºC, Torroja del Priorat, amb 38,4 ºC, i Margalef, amb 38 graus. Destaquen també els 37,8 ºC de la Pobla de Segur o els 37,2 ºC de Solsona i la Seu d'Urgell.

El SEM ha informat que ha atès un total de 87 persones amb patologies que podrien estar relacionades amb les altes temperatures. Paral·lelament, el telèfon d'emergències 112 ha atès des de dimecres 19 trucades relacionades amb persones que han patit una urgència derivada de l'onada de calor: 9 trucades de les comarques de Barcelona, 8 amb origen a les comarques de Tarragona i 2 de les comarques de Girona. Dues d'elles han estat per persones que s'han trobat malament a la platja (Cambrils i Lloret de Mar).

El Centre de Coordinació de la Creu Roja de Catalunya ha realitzat 2.078 trucades a persones vulnerables des de l'inici de l'episodi d'onada de calor. L'Ajuntament de Barcelona disposa des de divendres de 21 professionals i 6 vehicles coordinats des del Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB) per informar i atendre la població vulnerable davant els riscos que comporten les altes temperatures. Els serveis de teleassistència i atenció domiciliària també estan atents al seguiment de persones fràgils.

Calor extrema al Prepirineu

La calor extrema es manté inalterable aquest dissabte especialment a les valls del Prepirineu Occidental i a Ponent, mentre que la marinada -entre fluixa i moderada- fa que les temperatures no s'enfilin tant arran de costa i les temperatures es quedin frenades a la ratlla dels 30 graus a la Costa Brava, la Costa Central i la Costa Daurada. A Vilassar de Mar, la temperatura és de 30,1 ºC; a Castell d'Aro, 30,5 ºC; a Barcelona-Zoo, 29,5 ºC; a Cunit, 30,8 graus; i a Torredembarra, 30,2 graus.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la temperatura baixarà aquest diumenge entre 2 i 5 graus en general. Aquest descens es notarà més a l'interior, tot i que en alguns punts de Ponent i de l'extrem sud encara es podrà superar el llindar de calor.

Bufarà tramuntana entre fluixa i moderada a l'Alt Empordà i mestral fluix amb cops moderats a la vall de l'Ebre, però acabarà girant a component est durant la tarda. Dilluns la temperatura s'acabarà de normalitzar arreu, tot i que al llarg de la setmana vinent tornarà a remuntar lleugerament.

Pels propers dies no es preveu cap episodi de precipitacions, tot i que tant dissabte com diumenge és possible algun ruixat aïllat a punts del Pirineu i de la resta del terç oest, que localment podria ser en forma de tempesta



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona