Societat

L'incendi del sud, estabilitzat

El foc ha afectat 600 hectàrees, segons les primeres estimacions

CCOO demana que s'investiguen les circumstàncies de la mort de les dues persones que treballaven en l'extinció

L'incendi forestal que afecta des de diumenge els termes municipals de Torre de les Maçanes, Penàguila i Benifallim es troba ja “estabilitzat i sense flames”, segons declaracions del conseller de Governació valencià, Serafín Castellano, que ha xifrat en 600 hectàrees la superfície cremada.

El conseller ha precisat que vora 200 efectius terrestres i 20 mitjans aeris treballen per segellar i refredar el perímetre de l'incendi que esperen donar per controlat aquesta vesprada si no es produeix un canvi inesperat de les circumstàncies meteorològiques.

L'augment de la humitat i el descens de les temperatures afavoreixen, ara per ara, les tasques d'extinció de l'incendi, que ha provocat la mort d'un agent mediambiental i un brigadista que participaven en les tasques d'extinció. Un altre brigadista continua ingressat en estat greu en l'hospital General d'Alacant, i un altre ha sigut traslladat a un centre mèdic de Múrcia, on resideix.

Davant aquests fets, el secretari general de la secció sindical de CCOO-PV, Juan Francisco Molina, ha exigit una investigació que determine les circumstàncies de la mort dels dos efectius forestals i que es depuren responsabilitats si n'hi haguera.

Molina reclama conéixer perquè les persones mortes i ferides es trobaven en el punt on van ser envoltades per les flames i qui els va enviar a aquella posició per aclarir si es va analitzar correctament el risc. “La gravetat del cas obliga a parlar de molt més que de manca de mitjans”, ha declarat Molina.

Fonts d'UGT han remarcat que, en la demarcació d'Alacant, els efectius forestals que cobreixen els municipis afectats han disminuït en quatre brigades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

S’aprofita aigua sobrant de neteja per reomplir una bassa d’extinció d’incendis

Castellví de Rosanes
SOCIETAT

Un musical de l’alumnat de l’escola Àgora al Teatre Municipal de Girona

girona
GIRONA

La UdG premia onze treballs de recerca d’alumnes de batxillerat

GIRONA

La Copa Amèrica accelera l’arribada dels Mossos al Port

Barcelona

La proposta de zonificació escolar s’enllestirà el juliol

Terrassa

Detingut un noi de 18 anys per intent d’homicidi per una baralla del març a La Rasa

Terrassa
canvi climàtic

L’Índia tanca les escoles de diversos estats per una onada de calor extrema

barcelona

Llum verd als tràmits per ampliar la comissaria dels Mossos de Sant Martí

Barcelona

El Taulí estrena una unitat d’Urgències de curta estada

Sabadell