Societat

La millor diada de la temporada, a La Bisbal del Penedès

Vilafranca i Vella fan castells de gamma extra en una jornada clàssica

La Joves corona la seva millor actuació

Castellística en esta pur! La Bisbal del Penedès va viure una festassa castellera de les que no s'obliden, amb tres colles rendint a un nivell altíssim i dos castells de la gamma extra descarregats: la imponent torre de 9 dels Castellers de Vilafranca, amb la qual els verds van certificar la millor actuació de la diada, i la gran novetat del multitudinari 9 de 8 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

La caldera del Doctor Robert va presentar l'aspecte de les grans ocasions per assistir a la “clàssica” de la Mare de Déu d'Agost que –aquesta vegada, sí– va respondre a les expectatives. Els Castellers de Vilafranca van obrir el foc amb un 4 de 9 mantingut sota control, i a continuació, es van llençar a la torre de 9. Instants abans que la gralla anuncies l'atac, l'estructura es va girar i va ocasionar un problema tècnicament de consideració però que la immensa qualitat de tronc va acabar minimitzant.

Així, els verds es van poder anotar la seva tercera torre de 9 de l'any amb una altra demostració de tècnica superior i, després, van arrodonir el triplet amb un 3 de 9 de format pesant. En aquests moments, la colla navega en un oceà de confiança.

La càrrega dels 57

Una Colla Vella extraordinària va firmar la seva millor actuació de la temporada i la millor en feu bisbalenc, d'on els últims anys acostumava a sortir amb cara de pocs amics. Els rosats van oferir ahir tot un curs de temperament casteller. Amb ofici i bones mides, la Vella va descarregar successivament el 3 de 9 i el 4 de 9, en dues seqüències molt ben executades i que no els va exigir més esforços dels necessaris en aquestes magnituds. En tercera ronda, la Vella va sorprendre amb l'espectacular 9 de 8, una exclusivitat “marca de la casa” que posa a prova la capacitat de resistència dels castellers. La tumultuosa “càrrega del 57” va ser un èxit. Credencials rosades.

La Colla Joves Xiquets de Valls es va mostrar en la seva línia seriosa i concentració màxima que identifica les aparicions d'enguany. Amb categoria i aplom, la Joves va despatxar primer el 3 de 9 i, tot seguit, va fer el mateix amb el 4 de 9 per acabar definint la sèrie amb l'estructura de 7 de 8. Si això va així, aquest pot ser l'any de la Joves. En la ronda dels pilars, Vilafranca i Vella van carregar el de 7; va ser l'única flaquesa d'una diada per emmarcar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA