Societat

meteorologia

L'onada de calor no remet i s'estén al Gironès, la Selva, el Pla de l'Estany i l'Empordà

El Prepirineu es va acostar ahir als 40 graus i a la costa es va viure una intensa sensació de xafogor

Emergències mèdiques ha hagut d'atendre 23 persones

Les temperatures més extremes van sorprendre ahir les comarques del Prepirineu –39,4 graus a Oliana (Alt Urgell) i 39,2 a la Pobla de Segur (Pallars Jussà)–, mentre que al litoral, tot i que els termòmetres es van quedar al voltant dels 30, es va viure una intensa sensació de xafogor. Molts banyistes a les platges i piscines i els turistes que van optar per visitar ciutats ben preparats amb ampolles d'aigua i gorres van ser les imatges del dia. I avui es repetiran perquè, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, el risc per calor es manté a totes les comarques de l'interior i s'hi afegeixen l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, la Selva i també el Gironès.

Lleida va ser la capital on el termòmetre va pujar més (38 graus) i com a curiositat municipis habitualment poc càlids, com ara Vielha (Val d'Aran), Sort (Pallars Sobirà) i Das (Cerdanya), van arribar a superar els 36 graus.

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Procicat pels efectes de la calor i va explicar que entre dijous i ahir a la tarda els serveis d'emergències mèdiques van atendre 23 persones per patologies diverses vinculades a les altes temperatures. Dels atesos, setze eren de la demarcació de Barcelona, quatre de la de Girona, un de la de Lleida i dos de la Catalunya Central.

Vista la sequera i la calor, es manté el risc d'incendi a tot Catalunya i continuen suspeses totes les activitats que puguin generar perill de foc. Continua bloquejat l'accés en onze massissos i també a la riera de Merlès (Berguedà) i a la de Sadernes (la Garrotxa).

En ple episodi de calor, els bombers van intervenir ahir en quatre incendis forestals, tots ja controlats al vespre. Els focs es van originar en una zona de vegetació a Sant Vicenç de Castellet (Bages) i a Santa Maria d'Oló, també al Bages, i van obligar a tallar el trànsit a l'eix transversal. Els altres dos van produir-se a Mont-roig del Camp (Baix Camp) i a Canovelles (Barcelona).

LES XIFRES

39,4
graus
es van registrar ahir al migdia a Oliana, a l'Alt Urgell, i també a Vilanova de Meià (Noguera).
37,2
graus
van arribar ahir a Puigcerdà (Cerdanya) i en alguns punts de la Val d'Aran també es van superar els 37 graus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró