Societat

Els Bombers donen per controlat l'incendi forestal d'Alfara de Carles

Segons les primeres estimacions el foc hauria cremat 3 Ha de vegetació que pertanyen al parc natural dels Ports

Els mitjans aeris s'han retirat amb l'arribada de la nit i una dotació terrestre continuarà inspeccionant la zona, que és de difícil accés

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat aquest diumenge al vespre l'incendi forestal que s'ha declarat aquesta tarda als Ports. El foc ha cremat al voltant de 3 hectàrees de vegetació al terme d'Alfara de Carles, al Baix Ebre.

Segons ha precisat el cos d'emergències en un comunicat, l'incendi s'ha donat per controlat a tres quarts de vuit. Els mitjans aeris que treballaven a la zona del barranc de l'Ullal s'han retirat amb l'arribada de la nit. A partir de la mitjanit, una dotació terrestre dels Bombers inspeccionarà la zona, que és de molt difícil accés per als mitjans terrestres. Està previst que demà s'incorporin més mitjans terrestres i, si cal, mitjans aeris per continuar les tasques d'extinció del foc.

Segons les primeres estimacions dels Agents Rurals el foc hauria cremat 3 hectàrees, bàsicament de matoll, que pertanyen al Parc Natural dels Ports.

De manera preventiva, aquesta tarda s'ha desallotjat la finca de l'Ullal, on hi ha un restaurant on en aquells moments s'hi trobaven unes 150 persones. L'evacuació s'ha fet amb els mateixos autocars que els havien traslladat fins al lloc. D'altra banda, s'ha avisat de l'incendi a una quinzena de persones que es trobaven a l'Ermita de Santa Magdalena, però no ha estat necessari desallotjar-los ni confinar-los.

L'incendi ha mobilitzat una quinzena de dotacions terrestres dels Bombers que han comptat amb el suport de set mitjans aeris. A la zona també s'hi han desplaçat set patrulles de Mossos d'Esquadra i efectius del cos d'Agents Rurals, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona