Societat

Gastronomia

Les estrelles cuinen a Peralada

El restaurant llagosterenc Els Tinars, dirigit per Marc Gascons, va ser dimecres passat el convidat del cicle Tast i Tastets del Casino Peralada

Aquest any participen en el cicle gastronòmic restaurants amb estrelles Michelin

Entre les moltes activitats de caràcter lúdic i cultural que programa el Casino Peralada, destaca des del punt de vista gastronòmic el cicle Tast i Tastets, que convida regularment diferents restaurants perquè ofereixin un tast de la seva cuina a les instal·lacions del casino. Aquest any Tast i Tastets està dedicat a restaurants gironins i nord-catalans amb estrelles Michelin.

Des del març passat, cada mes hi han participat respectivament, excepte a l'agost, els restaurants La Llar, de Roses; Miramar, de Llançà; Les Cols, d'Olot; Massana, de Girona; La Balette, de Cotlliure; Pascal Borrell, de Maurí, i Els Tinars, de Llagostera. El 7 de novembre vinent hi haurà Mas Pau, d'Avinyonet de Puigventós.

Dimecres passat, el xef d'Els Tinars, Marc Gascons, va portar a Peralada l'essència d'aquest restaurant familiar centenari, que ofereix tant cuina tradicional com d'autor. Gascons, millor cuiner català jove del 2012, va crear un menú “a cavall entre la temporada d'estiu i la de tardor”, amb una premissa: “No emmascarar el producte.” Els tres plats principals van ser uns raviolis de patata i gamba amb suc de rostit, cansalada i vinagreta de fruits secs; petit suquet de peix de roca i llamàntol, nyoquis melosos i picada, i capó a la “Royale” amb els seus menuts, bolets i tripa de bacallà. Per acabar, Gascons va intercanviar impressions, taula per taula, amb els comensals, visiblement satisfets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.