Festes populars i fires

Ullà. (Baix Empordà)

Les pomes, just al cor de la fira

Ullà edita un butlletí informatiu per promoure el consum de pomes produïdes al terme

Unes quaranta parades de productes i d'aliments artesanals configuraran l'oferta comercial de la fira d'Ullà, que es podrà visitar el dia 21 als carrers del nucli antic. L'estand central estarà situat a la plaça de l'Ajuntament i s'hi vendran els tipus de pomes que es conreen a la zona: golden, royal gala, granny smith pink lady i també alguna varietat de pera. La fira vol promoure el consum de pomes i per això s'ha editat un butlletí sobre aquesta fruita que es distribuirà gratuïtament, amb informació sobre els diferents tipus de pomes, el seu valor nutricional, els usos mèdics, la història de la poma de Girona... També inclou entrevistes a un pagès i al gerent de la Cooperativa Costa Brava, receptes i entreteniments per als més petits.

Moltes propostes

A més de visitar el mercat artesanal, la fira proposa moltes activitats, com ara la marxa popular de la poma i els jocs tradicionals del dia 20. L'endemà se celebrarà una trobada de puntaires i una trobada sardanista infantil. A més, es podran fer tastets de les Jornades Gastronòmiques de la Poma i tasts i maridatge de vins dels cellers Oliveda. Una xerrada sobre el suro, una exhibició de gimnàstica rítmica, un espectacle de màgia i la sortida dels capgrossos d'Ullà i els gegants de Bellcaire completen el programa d'aquesta fira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.