Societat

societat

Un romà serà el nou gegant de la colla de la Vall de Bianya

El municipi de la Vall de Bianya tindrà aviat un nou gegant. La colla gegantera l'ha encarregat als artistes olotins Tavi Algueró i Àngel Rigall, que han atès l'encàrrec de crear un soldat romà. Es tracta d'un tribut a l'origen del nom del municipi, que li prové de la Via Ànnia i que unia la Via Augusta amb el Pirineu a través del Capsacosta. De fet, la Vall de Bianya conserva encara diversos trams d'aquesta via, que han estat restaurats.

Algueró i Rigall ja han fet el cap del gegant amb fang i, a partir d'ara, iniciaran el procés de creació dels motlles i de la peça definitiva. També faran el mateix amb les mans. Després es completarà amb la construcció de la carcassa, el pintat de les peces i la confecció del vestit. El resultat serà un gegant que pot arribar als tres metres i mig d'alçada.

Es confia que el nou gegant es podrà estrenar i presentar el mes de febrer que ve en el marc de la Fira del Farro de la Vall de Bianya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.