Societat

Atropellament mortal en un pas a nivell a Salou

L'accident obliga a interrompre la circulació de trens de la R16 i Llarga Distància entre Cambrils i Tarragona

L'Ajuntament lamenta els fets i reclama solucions urgents al pas dels trens pel centre del muncipi

La víctima és el pare del cantant i exregidor de l'Ajuntament de Reus per la CORI, Ariel Santamaria

Un home ha mort aquest divendres en un pas a nivell de Salou en ser atropellat per un tren Euromed, segons han informat fonts municipals. La víctima, de 77 anys i resident a la ciutat, és el pare del cantant i exregidor de l'Ajuntament de Reus per la formació CORI, Ariel Santamaria. Daniel Santamaria Sarasa també va ser regidor del consistori reusenc durant el període 1979-1983, formant part de la llista del PSC en les primeres eleccions municipals democràtiques.

L'accident ha provocat la interrupció de trens entre les estacions de Cambrils i Tarragona des de les 8:35h i s'ha habilitat un servei alternatiu per carretera. Els fets han succeït a les 8:25h quan la víctima ha travessat la via pel pas a nivell del carrer Gandesa i ha estat envestit per un tren Euromed que circulava en sentit Barcelona a uns 140 km/h. L'impacte ha provocat la mort a l'acte de l'exregidor. S'està investigant si Daniel Santamaria hauria creuat amb les barreres baixades i, per tant, si ha estat un accident o la víctima “ha comès una imprudència”.

L'accident ha activat la fase de prealerta del pla Ferrocat i la interrupció del servei ferroviari de la línia R16 (Estació de França-Ulldecona per Tarragona) i dels trens de Llarga Distància del Corredor Mediterrani entre les estacions de Cambrils i Tarragona. Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre aquestes dues localitats per als trens de la línia R16.

L'Ajuntament de Salou ha lamentat aquesta nova mort produïda en un pas a nivell de la ciutat i ha reclamat solucions urgents per acabar amb el pas dels trens pel centre del municipi. L'alcalde de la localitat, Pere Granados, ha denunciat en un comunicat que des de l'any 2000 només s'ha executat el 35% del desdoblament de la via única entre Vandellòs i Tarragona, que inclou el projecte d'Eix Cívic per acabar amb aquests passos.

“Les obres segueixen aturades i, si en dotze anys s'ha executat només el 35%, el desdoblament no s'acabarà fins al 2034”, ha criticat l'alcalde. Granados ha recordat que la darrera previsió per a la finalització de les obres s'ha fixat per a l'any 2017. “Davant aquest fet, no puc més que reclamar enèrgicament que es compleixin els compromisos i s'acabi l'obra amb tota la celeritat que requereix aquest traçat”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.