Una mostra fotogràfica reflecteix a Tiana la història vital de vint dones «valentes»

Una artista de revista. Una maltractada. Una malalta de càncer de mama. Inés. Sandra. María Luisa. Només són tres dels vint testimonis vitals que el fotògraf Aitor Fernández ha reunit a Dones valentes, l'exposició que fins al 24 de juliol es podrà visitar a la biblioteca Can Baratau de Tiana.

Es tracta d'una mostra fotogràfica en què l'autor retrata amb imatges i a través de la paraula escrita les vides anònimes de prop de vint dones que han afrontat o estan afrontant les «adversitats» del dia a dia: una malaltia, els prejudicis d'una professió o de la seva condició sexual... I ho fa amb una implicació que fa que se situï en la mateixa línia de sortida que totes elles, en un gest de complicitat. «L'exposició sorgeix de la necessitat d'explicar la situació d'inferioritat social que viuen les dones», diu Fernández. L'artista sosté que «totes» elles, independent de l'edat o la condició, se situen darrere del món masculí de les empreses o de les esferes polítiques.

La mostra, que es va exposar per primera vegada el novembre, ha tingut molt bona acollida per part de tots els centres culturals pels quals s'ha exhibit. Fernández confia que a Tiana s'hi bolqui i pugui reflexionar sobre aquesta situació de desigualtat social de la qual, a parer seu, continuen sent objecte les dones. La mostra es podrà visitar en horari de biblioteca (de dilluns a divendres de 16 a 20.30 hores). Aquesta no és la primera obra d'Aitor Fernández. El fotògraf es va estrenar amb un reportatge sobre el despoblament a la comarca del Bierzo (Lleó). Posteriorment, en va fer un sobre la memòria històrica i sobre la immigració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona