Societat

urbanisme

Indignació a l'Eixample de Girona per un bloc ocupat

Els veïns reclamen el desallotjament urgent de l'edifici al carrer Mare de Déu del Loreto, a tocar del xalet Tarrús

Es queixen de les molèsties que provoquen els ocupes a la convivència del barri

L'ocupació d'un bloc de pisos de nova construcció al carrer Mare de Déu del Loreto a l'Eixample de Girona té en peu de guerra els veïns de la zona. Es tracta d'un immoble acabat però que pertany a una entitat financera, el qual va quedar buit en no vendre's cap dels habitatges, un fet que ara fa un any, segons els veïns, va aprofitar un grup d'ocupes per entrar-hi.

Els veïns del sector sostenen que “estan farts de les molèsties” que ocasionen els ocupes d'aquest edifici i reclamen a l'Ajuntament que hi actuï i els desallotgi de manera immediata. Dilluns els veïns entraran un escrit al consistori en què garanteixen que els ocupes “s'han instal·lat sense escrúpols i s'han endut calderes, radiadors, cablejat, finestres i tubs de tot tipus”. L'immoble es troba just al xamfrà amb el carrer Baldiri Reixach, i els veïns adverteixen que està situat només a alguns a metres de l'escola Pla de Girona i que la presència dels ocupes provoca que hi hagi defecacions i xeringues.

Els comerços més propers certifiquen que, durant el dia, a plena llum, han vist endur-se portes i que, a simple vista, s'hi observa que han arrencat els llums exteriors dels balcons i no hi ha finestres en alguns dels pisos.

En l'escrit s'afirma que la situació fa més d'un any que dura i “ja no es pot aguantar més”. El document per a l'Ajuntament s'acompanya d'un centenar de firmes de veïns i comerciants d'aquest sector, així com d'un parell de denúncies formalitzades per diversos robatoris que han tingut lloc les últimes setmanes. Per tot plegat, se senten indignats i demanen al consistori que retiri la tanca de la vorera i tapiï l'edifici per evitar que hi entri i en surti gent.

LA XIFRA

100
firmes
han recollit els veïns propers a l'edifici ocupat per mostrar el seu malestar que faran saber al consistori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.