Festes populars i fires

Centelles. (Osona)

Ampliada i amb més ressò

La 5a Fira de la Tòfona incorpora més parades, premsa especialitzada i entitats de tot l'Estat

Tòfona en conserva, incorporada a la cuina, i altres opcions encara més originals: xocolata amb tòfona, ous trufats, licors, melmelada de tòfona... Cada any per aquestes dates, Centelles ofereix una oportunitat única d'adquirir i tastar l'anomenat diamant negre de la cuina. Arriba, doncs, la cinquena edició de la Fira de la Tòfona, una bona ocasió per conèixer-ne les diferents varietats, assaborir plats cuinats amb aquest ingredient i gaudir de tota classe d'activitats complementàries.

A més, aquesta edició s'amplia amb gairebé el doble de parades i agafa un aire molt ampli, ja que convida entitats vinculades amb el món de la tòfona de la resta de l'Estat espanyol, com la comunitat autònoma de Navarra i Aragó; i premsa especialitzada en el món dels bolets i de la gastronomia. L'entitat convidada d'aquest any és el Museu de la Tòfona de Metauten (comarca de Lokiz, Navarra), que farà una projecció d'audiovisuals sobre la tòfona.

De les activitats complementàries destaca una trobada i exposició de tota classe de vehicles sostenibles, una trobada de motos custom, i els tallers de cuina amb tòfona i de Nadal en directe, liderats per reconeguts professionals de la restauració i amb l'objectiu de perdre la por de cuinar amb aquest bolet i aprendre a manipular-lo i conservar-lo.

Un bon moment per passejar-se per la vila és diumenge al matí. A més de la fira, Centelles celebra el mercat setmanal, que es fa als carrers del centre. La diversitat de parades es complementa amb els comerços i serveis que, durant el matí, estan oberts al públic. Una altra manera de tastar els productes locals és a través dels establiments de restauració. Un bon exemple és la iniciativa Menja tòfones a Centelles, en què des del 22 de desembre fins al 26 de gener, els dissabtes i diumenges, diversos bars, restaurants i establiments de menjars preparats de la localitat ofereixen exquisits plats o menús amb tòfona, amb la millor selecció de productes locals i de la comarca.

I és que la tòfona té un vincle històric amb el municipi: a Osona es collien tòfones des de l'any 1675, data en què s'enviaven des de Vic a la casa del virrei de Catalunya a Barcelona. Aquesta va ser la raó que Centelles recuperés el Mercat de la Tòfona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens